חניה בניגוד לתמרור

  • קובץ מצורף חניה בניגוד לתמרור 433 שלא נחשפתי אליו
    שי | 21/01/2021 21:54

    שלום,

    קיבלתי דוח על חנייה בניגוד לתמרור 433, צירפתי תרשים סכמתי.

    נכנסתי לרחוב ללא מוצא כאשר יש תמרור 433 רק בצד ימין של הכניסה לרחוב. כעבור כמה מטרים עשיתי פרסה (קו הפרדה מקווקו) וחניתי בצד השני של הכביש. לאחר שקיבלתי את הדוח לא הבנתי מדוע ונסעתי עד לקצה הרחוב שרק שם הבחנתי שיש תמרור 433 גם על הצד שבו חניתי. אך למעשה סיבוב הפרסה שלי היה חוקי ואין כניסה מצד השני של הרחוב כך שלא היה לי איך לדעת שיש תמרור גם לגבי הצד שבו אני חניתי.

    האם עליי לשלם את הדוח?

    תודה :)

    • חניה בניגוד לתמרור
      יעקבי | 22/01/2021 20:27

      שלום שי,

      זה אחד החסרונות של ביצוע פרסה באמצע הרחוב/כביש לשם חניה.

      לשיטתך היו צריכים להציב תמרור 433 כל כמה מטרים לאורך כל הרחוב אבל לא כך היא.

      זו דעתי.

      ובכל זאת: מציע לפנות למנהל הפיקוח על החניה ברשות המקומית, להסביר הסיטואציה, להתנצל ולהתגונן באמתלה של תום לב. לבקש המרה באזהרה. אם לא יועיל לפחות לא יזיק.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.

      • תודה על תגובתך אך לא נראה לי שהבנת את פני הדברים
        שי | 27/01/2021 18:02

        שלום יעקבי,

        תודה על תגובתך :)

        איני חושב שצריכים להיות תמרורים כל כמה מטר אלא רק תמרור אחד בכניסה לרחוב גם בצד השני ולא רק בכיוון הנסיעה, במיוחד שזהו רחוב ללא מוצא.

        בשורה התחתונה, לא נראה לי הגיוני שפעלתי כחוק (סיבוב הפרסה כאמור הוא חוקי) וקיבלתי דוח. בהקשר הזה מעניין אותי לשמוע חוות דעת של עו״ד המתעסק בדיני תחבורה.

        אני כן לוקח את דבריך לגבי פנייה והסבר של דברים.