דוח על טלפון

  • דוח על טלפון
    ארקדי | 21/01/2021 20:04

    שלום!

    היום במהלך הנסיעה שלי בכביש בתוך העיר תוך כדי שאני נוסע ומסתכל ישר על הכביש ,אני מתקרב לצומת שלצומת אני מזהה ניידת שמתקרבת ,תוך כדי שאני חולף על פני הניידת שיש מרחק בנינו כ10 מטר ,היד השמאלית על ההגה והיד הימנית על המוט של המושב והיא מורמת ואני פשוט משחק עם האצבעות בזמן שאני חולף על פני הניידת אני ממשיך בנסיעה שלי ברוגע ,הניידת נוסעת אחרי ואחרי 100 מטר היא עוקפת אותי והשוטר אומר לי תעצור ,עצרתי את הרכב ניגשו אלי שתי שוטרים אחד לוקח פרטים ,השני שואל ״למה אתה מדבר בטלפון בזמן נהיגה ״ אני עונה לו ״מה מדבר ?איפה?״

    עונה לי ״אני ראיתי שאתה מחזיק ככה את היד ״

    עניתי לו ״לא החזקתי את הטלפון ולא דברתי עם אף אחד סך הכל היד שלי הייתה ככה ועשיתי ככה עם האצבעות ״.

    השוטר אמר לי טוב אתה מקבל דוח ואת הטענות שלך תגיד בבית משפט.

    עכשיו אני כל כך הייתי נסער שהרגשתי שעוקצים עליי דוח .

    יש לי מצלמה ברכב שהקליטה את הדרך וגם שומעים שאני לא מדבר עם אף אחד ורק רעש מסביב יש .

    אני לא מוכן לשלם את הדוח ולקבל 8 נק על זה שלא עשיתי כלום ,

    לאחר מכן השוטר ניגש אלי ושאל אם המצלמה עובדת אמרתי לו שכן .

    והוא כתב בדוח בכלל שהוא ראה אותי נוהג עם הטלפון מחזיק ביד והמסך היה כבוי .

    והדהים אותי שהוא ראה מ10 שאני חולף על פניו שהמסך שלי כיבוי .והוא רשם בדוח לא מה ששאל אותי בכלל .

    אם אני הולך לבית משפט עם עורך דין ומוציא דוח של השיחות והסרטון אני אצא זכאי מכל הסיפור ,

    ?

    • דוח על טלפון
      עו"ד אוריאל גולדברג | 21/01/2021 21:32

      ארקדי שלום,

      מדבריך עולה כי כלל לא אחזת במכשיר בעת הנהיגה - ומשכך לא מתקיימות יסודות העבירה.

      יחד עם זאת השוטר רשם שאכן החזקת את המכשיר ומשכך הדרך היחידה לבטל את הדוח או להקל בעונש היא באמצעות בית המשפט.

      דוח שיחות אינו רלוונטי שכן העבירה אינה קשורה לביצוע שיחה כן או לא, אלא לאחיזת המכשיר.

      ישנם נתונים חשובים נוספים שהיה על השוטר לציין, ואכן יש לבדוק ולהתייחס לאופן בו "הבחין" בך.

      הסטטיסטיקות מראות כי הסיכוי לזיכוי עומד על פחות מ 2% ולכן לא הייתי מפתח ציפיות כל עוד אין בנמצא ראייה אובייקטיבית (כגון צילום וידאו שלך בטרם האירוע) שמוכיחה את טענותיך.

      יחד עם זאת, בליווי עורך דין יש סיכוי גדול שנצליח למחוק את הנקודות שנלוות לדוח.

      מעבר לכך יש צורך לבחון את כלל חומרי החקירה (כולל מזכר של השוטר השני) ולבסוף בהחלט תיתכן אפשרות לזיכוי (מבלי להתחייב כמובן)

      מקווה שעניתי על שאלותיך.

      בברכה,

      עו"ד אוריאל גולדברג

      מנהל פורום דיני תעבורה

      כנרת 5, בני ברק
      טלפון:052-6699003 , מייל: uriel@goldberg-lawyers.com