האם אפשר להעביר דיון מבית הדין הרבני לבית המשפט ?

  • ערעור על סמכות בית הדין הרבני
    תמר | 18/01/2021 11:59

    האם אפשר לבקש לערער על  הסמכות של בית דין רבני לדון בענייני המשמורת ולהעביר דיון זה לבית המשפט לענייני משפחה

    גרושים מזה עשר שנים, פסק הדין והגט ניתנו ברבנות, הסדרי ראייה ומזונות נידונו בבית משפט לעניניי משפחה. במהלך השנים עקב סכסוכים מרובים נידונו עניניים רבים בשתי הערכאות, כשאני מעדיפה את בית המשפט והוא את בית הדין. הוא דתי ואני כבר לא. שני הילדים בני 11 ו 13, כרגע תובע משמורת על הבן הגדול בבית הדין. ברצוני להעביר את כל הדיונים תחת בית המשפט ולערער על סמכותו של בית הדין לדון בזה. מציינת שבמהלך חתימת הגט הבעל היה במצב נפשי מעורער וכל ההסכם נקבע על ידי בית הדין ולא בהתערבותנו. תודה

    • האם אפשר להעביר דיון מבית הדין הרבני לבית המשפט ?
      עו"ד מיקי חשמונאי | 02/02/2021 19:45

      תמר שלום,

      בעיקרון, נושא שנדון בביהמ"ש, אמור להמשיך להיות נדון שם וכנ"ל לגבי בית הדין הרבני.

      אבל כיוון שלטענתך הנושאים נדונו בפני שתי הערכאות, הדברים ככל הנראה אינם "שחור ולבן" וכל צד יוכל לטעון שהדברים נדונו בפני הערכאה שבה הוא מעוניין.
      לכן, כדי להשיב על סיכויי ערעור כזה, יש לקרוא את כל החומר ולהבין מה בעצם נדון איפה ולמה והאם הדבר מקנה סמכות לערכאה השניה.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il