מה עושים אם אחד מהיורשים מסרב להוצאת צו ירושה

  • האם אפשר להגיש תביעה על סירוב לצו ירושה?
    רחל | 18/01/2021 09:55

    אחי מסרב להוציא צו ירושה על דירת ההורים. יוער כי אני ועוד יורשת מתגוררים בדירה. הסירוב שלו גורם לנו נזק עצום. בגלל היעדר צו ירושה נמנע מאיתנו להתנגד לתוספת בנייה בבתים מסביב לדירה ואין לנו יכולת לפעול משפטית על בנייה המזיקה לערך הדירה. הוא מנסה לסחוט אותנו שנשלם לו סכום עתק על חלקו בדירה ולמעשה מנסה להכשיל אותנו בכל דרך.

    • מה עושים אם אחד מהיורשים מסרב להוצאת צו ירושה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 02/02/2021 19:40

      רחל שלום,

      אני מקוה שהבנתי נכון את השאלה וכוונתך היא שאחיך מסרב להגיש בקשה לצו ירושה.
      אם זו השאלה - התשובה היא שבבקשה לצו ירושה, אין צורך שהיא תוגש בהסכמת כל היורשים ובקשה כזו יכולה להיות מוגשת גם ע"י אחד מתוך יורשים רבים. כך גם במקרה שלך - את זכאית להגיש את הבקשה. עליך רק לשלוח הודעה לכל שאר היורשים, שאת מגישה את הבקשה.

      אם הכוונה בשאלה היא שאחיך הגיש התנגדות להוצאת צו ירושה, העילה היחידה הנראיית לי היא התנגדות כיוון שיש בידיו צוואה או שהוא מניח שקיימת צוואה. אם זה המצב, הדבר יצטרך להידון ע"י ביהמ"ש ויפתר בהתאם לתוצאות ההליך.

      אם הכוונה היתה למשהו שונה משני הנ"ל - את מוזמנת לחדד את השאלה  ואשיב עליה.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il

      • הגשתי פעמיים בקשה לרבנות והוא מסרב
        רחל | 03/02/2021 23:23

        לצערי פניתי לרבנות ואני תקועה שמה. בבקשה הראשונה לפני 12 שנים הוא רצה צו ירושה רק על הכספים. ובפעם השנייה לפני כמה שנים הוא סירב להוציא צו ירושה על דירת ההורים. אין צוואה ולא היתה צוואה. הבעייה שיש המון בנייה מסביב לדירת ההורים ואי אפשר להגיש התנגדות לבנייה או לתבוע בגלל הבנייה וזה גורם נזק לזכויות הנדלניות של הדירה. צריך להכשיר בנייה שנעשתה ואי אפשר וזה נזק כלכלי כבד ל2 היורשים חוץ ממנו