פוליסת ביטוח חובה לרכב

  • פוליסת ביטוח רכב
    אולג | 07/01/2021 13:04

    פניתי לסוכן להזמין ביטוח חובה לרכב.

    לאחר שחלף חודש ואל קבלתי מסמך על הפוליסה הודעתי על ביטול.

    עכשיו  חברת הביטוח (לא הסוכן) מבקשים ממני תשלום על התקופה שעד הביטול.

    השאלות: אודה ל מענה על כל שאלה בנפרד ולא ככריכה.

    1. אני טוען שאין לי קשר עם החברת ביטוח ושמעולם לא הזמנתי אצלם כלום האם אני צודק?

    2. האם אני נדרש לשלם למרות שלא קבלתי מסמכי הפוליסה עד עצם היום הזה. (החברת ביטוח טוענת שהנפקיה ויש מספר פוליסה בחברה)

    • פוליסת ביטוח חובה לרכב
      עו"ד גיל קראוס | 11/01/2021 15:26

      שלום רב,

      1. סוכן הביטוח הוא שלוח ונציג של חברת הביטוח, כך שאם חתמת על מסמכים מול הסוכן אז לכאורה יש קשר בינך ובין חברת הביטוח. יכול להיות שתוכל להעלות טענות נגד הסוכן שלא קיבלת את הפוליסה.

      2. בהנחה והפוליסה אכן הופקה והייתה בתוקף, יהיה קשה להתחמק מתשלום גם אם לא קיבלת העתק מהפוליסה. אם למשל, בגלל שלא קיבלת העתק אז באותה תקופה הלכת ועשית ביטוח במקום אחר, אז תוכל להעלות טענות בעניין שנגרם לך נזק. אבל אם הביטוח היה בתוקף (כמובן תבקש לראות העתק של הפוליסה) אז לכאורה תצטרך לשאת בפרמיות הביטוח.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • תודה על התגובה המושקעת והמשך
        אולג | 12/01/2021 10:57

        1. גם אם היתה בתוקף. הרי שלא הומצאה לי. משמעות הדבר: איני יכול לנהוג ברכב בלי תעודה שמוחזקת אצלי. אודה להתיחסותך.
        2. לא חתמתי. הזמנה טלפונית. ובפועל לא קבלתי כאמור. אודה להתיחסותך