איך מקבלים קצבת שארים במקרה מוות מקרן פנסיה לא פעילה?

  • פנסיה קונה שלא שולמה שנים
    אור | 06/01/2021 06:25

    שלום
    אם קשישה אלמנה מקבלת פנסיה שארים של הבעל, ובמשך הזמן התברר שיש עבודה שעבד הבעל בעבר כמה שנים, והוא היה זכאי מחברת ביטוח אחרת לפנסיה תוספת מהעבודה השניה ולא קיבל מהם שנים פנסיה, השאלה אם הקשעשה האלמנה פונה אליהם שישלמו לה והיא נמצאת זכאית מהם לתשלום פנסיה גם מהעבודה השניה של הבעל ז״ל האם זה יהיה מותנה רק בתוספת לפנסיה חודשית לפנסיה הנוכחית , או שהיא תוכל למשוך את הפנסיה שלא שולמה לה בתשלום אחד ולא בתשלום חודשי בתוספת לפנסיה הנוכחית בה היא מקבלת כרגע מחברת ביטוח שהיא מקבלת כרגע מעבודתו הראשונה?
    מקווה שהסברתי את עצמי נכון אשמח לתשובה
    תודה

    • איך מקבלים קצבת שארים במקרה מוות מקרן פנסיה לא פעילה?
      עו"ד מיטל ירון | 06/01/2021 17:37

      שלום אור,

      למיטב ידיעתי, כאשר מדובר בקרן פנסיה לא פעילה - במקרה של מוות, השארים (במקרה זה, אמך) לא יכולים למשוך את הכספים מהקופה כסכום חד פעמי. אמך תקבל קצבה חודשית בהתאם לצבירה בקרן. למיטב ידעתי, כדי ששארים יקבלו במקרה מוות את הסכום הנחסך בקרן פנסיה לא פעילה כסכום חד פעמי, החוסך צריך להעביר את הכספים מקרן הפנסיה הלא פעילה לקופת גמל.

      למרות תשובתי הנ"ל, כדאי שתתייעץ עם יועץ פנסיוני שהוא יותר בר סמכא ממני בעניין זה.

      אני כאן לרשותך לכל שאלה נוספת.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law