האם כריתת חצוצרה מזכה בפיצוי?

  • כריתת חצוצרות
    אורי | 28/12/2020 09:03

    שלום וברכה,
    לפני כ8 חודשים עברתי כריתת חצוצרה עכב הריון חוץ רחמי, מאז אינני מצליחה להיכנס להריון. בחורה בת 28 עם 2 ילדים שנקלטתי אליהם מהר מאוד..
    לפני הניתוח אף אחד לא טרח להסביר על ההשלכות שהכריתה תפגע בפוריות..
    האם יש מקום לתבוע? והאם מקבלים על זה אחוזי נכות?

    • האם כריתת חצוצרה מזכה בפיצוי?
      עו"ד ורד פרי | 29/12/2020 13:04

      שלום אורי,

      כדי להשיב על השאלה אם יש מקום לתביעה - צריך לדעת פרטים נוספים. תלוי באיזה שלב אותר ההריון החוץ רחמי. עד שבוע 7 לפחות, אפשר לבצע הפסקת הריון תרופתית, אשר חוסכת התערבות כירורגית. אם מדובר בשבועות מתקדמים יותר - ייתכן שהיה הכרח לכרות את החצוצרה כדי למנוע נזק גדול יותר.

      מובן שלפני הניתוח צריך היה להסביר לך את כל הסיכונים שבניתוח, וצריך לראות את טופס ההסכמה לניתוח עליו חתמת, ולראות שהסיכונים הללו לא מפורטים בו. אם הסיכונים מפורטים - יהיה קשה יותר לתקוף את עניין ההסבר על הסיכונים.

      לגבי אחוזי הנכות - למיטב הבנתי תקנות הביטוח הלאומי אינן קובעות נכות על כריתה של חצוצרה בלבד (ללא השחלה).

      מאחלת לך שתצליחי להרות במהרה ובקלות.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il