טופס 161

  • אישור פקיד שומה במשיכת פיצוים
    אירינה | 21/12/2020 09:23

    בוקר טוב.

    התפטרתי מעבודתי עקב יציאה לגמלאות.

    חלק מהפיצויים נמצא בקופת פנסיה וחלק מעסיק משלים לי.

    בעבודה הכינו לי טופס 161, אבל שולחים אותי לקבל אישור מפקיד שומה על גובה מס מהפיצויים.

    פיצויים רגילים, לא מוגדלים, שכר הקובע לפיצוים 5500 שח.

    האם אני זו שמחויבת(לפי חוק/פקודה/תקנה) לגשת למס הכנסה?

    או שמא זה תפקידו של המעסיק לבצע כל השלבים ולהביא לעובד את השלמת הפיצויים המגיעים לו?

    תודה

    • טופס 161
      עו"ד משה (מוש) גבע | 31/12/2020 11:33

      כעקרון, זו אחריות שלך להביא את האישור מפקיד השומה.

      יש מקומות עבודה (בעיקר גדולים וממוסדים) שעושים זאת עבור העובדים, אבל אין חובה כזו.

      מזכיר לך שאפשר להעביר כיום דברים כאלה דרך הרשת מבלי להגיע למשרדי פקיד השומה באופן פיזי. הלינק למערכת פניות הציבור (מפ"ל):

      https://www.gov.il/apps/taxes/taxes/#/shelot-vetshuvot/he?pniyaPopUp=true&pniya=true

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il