הקבלת הוצאות להכנסות בשנת המס

  • דוח מס הכנסה - הוצאות
    משה | 20/12/2020 19:05

    שלום,

    1. האם אפשר להוסיף לדוח שנתי למס הכנסה לשנת 2019 הוצאות מוכרות שלא דווחו ב2018? מצאתי כמה חשבוניות עבור הוצאות ששכחתי לדווח ב2018.

    2. ספציפית, אחת החשבוניות היא על שירותי עורך דין מחודש דצמבר 2018 ומתייחסת לעסקה חדשה שביצעתי בתחילת 2019 ולכן לא דיווחתי על העסקה ב2018 ואני מתחיל לדווח על העסקה הזאת רק ב2019. האם אפשרי לצרף את החשבונית של עורך הדין מדצמבר 2018?

    תודה

    • הקבלת הוצאות להכנסות בשנת המס
      עו"ד משה (מוש) גבע | 31/12/2020 11:30

      כעקרון, ברירת המחדל היא "בסיס מזומן".
      משמע כי הוצאה צריכה להידרש במועד תשלומה.

      אם הושמטה בשוגג הוצאה בשנה מסויימת אפשר לבקש תיקון דו"ח.

      יחד עם זאת, אם ההוצאה מתייחסת לשרות שהתקבל בשנה הבאה, ניתן לחרוג מהכלל הנ"ל כדי להקביל הכנסות והוצאות הקשורות לאותו עניין.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il