תשלום נזקים לרכב מעוקל

  • תאונה שהרכב עבר
    עומר | 13/12/2020 10:24

    עשיתי תאונה ראשונה אחרי 6 שנים שאני משלם מקיף ובכל התקופה הזאת הרכב שברשותי מעוקל הכנסתי את האוטו למוסך ויצאתי עם רהב חילופי הכול טוב ויפה עברו כמה ימים הודיעו לי שהאוטו תוקן אבל חברת הביטוח מסרבת לשלם כי רכבי מעוקל ובעל המוסך לא מוכן לשחרר לי את האוטו האוטו תקוע אצלו יותר משבוע ודורש ממני לשלם 5 וחצי אלף ועם הוא היה מידע אותי לפני התיקון לא הייתי מתקן הייתי משאיר את זה ככ זו טנות שלו והוא לוחץ עליי בלשלם

    • תשלום נזקים לרכב מעוקל
      עו"ד גיל קראוס | 13/12/2020 15:43

      צהריים טובים,

      אכן קיימת בעייתיות בעניין לאור העיקול על הרכב.

      לך יש חובה ישירה כלפי המוסך, שתיקן את הרכב. אני מניח שאמרת לו שיש לך ביטוח והוא חשב שיקבל את הכסף מהביטוח או ממך ולאור הבעיה בהעברת התשלום הוא דורש את הכסף ממך.

      מאחר והוא ביצע עבודה ותיקן את הרכב, תהיה לך בעיה להתחמק מהתשלום ולהערכתי יהיה קשה לשכנע את בית המשפט שבגלל שהוא לא אמר לך לפני שיכולה להיות בעיה אז אתה פטור מתשלום.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il