תשלום ריבית על כספי פנסיה

  • האם קרן פנסיה צריכה לשלם ריבית במקרה זה
    דנה | 04/12/2020 17:33

    פניתי לראשונה קרן פנסיה עקב אכ"ע ומימוש זכויותיי, קרן הפנסיה טענה להתיישנות ודחתה את פנייתי. אני ומשפחתי הגשנו תביעה בגינה ותוך כדי ההליך קרן הפנסיה אמרה שתטפל בפנייתי ושאמלא טפסים, הטפסים מולאו ונקבעה לי באופן רטרואקטיבי תק' נכות.
    שאלתי היא:
    הפניה הראשונית לקרן היתה בשנת 2010. ובשנת 2014 הקרן הודיע שכן תטפל בפנייתי, וטיפלה וקבעה לי נכות רטרואקטיבית לתקופה המתחילה בשנת 2005 ומסתיימת ב 2013 , ושילמה לי קצבה בגין תק נכות זו.

    את הקצבה הקרן שילמה לי רטרואקטיבית בשנת 2015.
    האם הקרן צריכה היתה לשלם לי את כספי הקצבה עם ריבית והצמדה החל מהמועד בו פניתי אליה קרי שנת 2010, ועד למועד בו שילמה את הקצבה בפועל? או החל מהמועד בו קבעה שאני נכה וזכאית לקצבה קרי שנת 2005? או שהקרן כלל לא מחויבת בתשלום ריבית?

    תודה רבה

    • תשלום ריבית על כספי פנסיה
      עו"ד גיל קראוס | 07/12/2020 15:37

      שלום רב,

      כעיקרון יש לשלם ריבית ממועד הפנייה, כלומר משנת 2010, אם כי בתי המשפט לא תמיד פוסקים ריבית, במיוחד בתיקים שהסתיימו בפשרות.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il