האם עירייה יכולה להטיל עיקולים בלי תיק הוצלפ?

  • עיקול חשבון על ידי ההעירייה
    כול | 29/11/2020 17:37

    לא שילמתי מספר חודשים ארנונה לעיירה בה העסק שלי נמצא עקב הקורונה. ולמרבה הפתעתי הם עיקלו לי את חשבון הבנק. האם האם העירייה יכולה לעקל חשבון בנק בגלל חוב ארנונה בלי לפנות להוצאה לפועל קודם?

    • האם עירייה יכולה להטיל עיקולים בלי תיק הוצלפ?
      עו"ד מורן חיו בוזגלו | 03/12/2020 14:10

      שלום רב,

      עירייה יכולה להטיל עיקול מנהלי, ללא פתיחת תיק בהוצאה לפועל, ויכולה לעקל כספים ואף לממשם.

      מציעה לך לפנות לעירייה, ולבדוק האם מגיעה לך הנחה כלשהי בעקבות מגפת הקורונה.

      בנוסף, מציעה לך לפנות לאתר של משרד הכלכלה והתעשייה ולהגיש בקשה בארנונה, בעלי עסקי זכאים להנחה עד 95 %. מצרפת לך קישור

      https://www.sba.org.il/hb/landingsSite/Pages/km5.aspx

      בברכה,

      מורן חיו בוזגלו, עו"ד
      מנהלת פורום הוצאה לפועל

      התע"ש 20, כפר סבא
      טלפון: 099775577 ; מייל: office@mb-lawyer.co.il