"האם יש טעם בייצוג של עו"ד לאחר הודאה במשטרה?"

  • תפסו אותי עם 120 גרם של חשיש
    הסטלן | 16/11/2020 17:37

    היי תפסו אצלי בבית 120 גרם חשיש, הסברתי במשטרה שהכל שלי ואני אוהב פשוט לעשן הרבה. האם יש טעם להשקיע במימון עו"ד אחרי שכבר הודתי בעבירה? מה אני הולך לקבל על תיק כזה?

    • "האם יש טעם בייצוג של עו"ד לאחר הודאה במשטרה?"
      עו"ד אמיר מורשתי | 17/11/2020 10:46

      פונה יקר,

      אקדים ואשיב לך, כי ישנו טעם בייצוגך ע"י עו"ד גם אם כבר נחקרת ומסרת גרסתך במשטרה.

      מסכים אני, כי עדיף כמובן להיוועץ בעו"ד עוד בטרם מוסרים גירסה במשטרה אך זה לא מייתר את הפנייה לעו"ד גם בשלב בו אתה נמצא- ואנסה לחדד במספר מילים את החשיבות לכך:

      ראשית, בניגוד למה שאתה חושב, התיק שלך נפתח על החזקת סם שלא לצריכה עצמית ואני מבין משאלתך, כי אתה טוען שהסם שנתפס בביתך הוא לצריכתך העצמית. (בפקודת הסמים המוסכנים ישנה חזקה שניתן לסתור אותה, כי מי שמחזיק בסם מסוג חשיש בכמות העולה על 15 גרם, מחזיק בו שלא לצריכתו העצמית) עו"ד יכול לנסות בשלב השימוע בתיק (ואתה זכאי לשימוע בטרם יוחלט להעמידך לדין פלילי בשל שמדובר בעבירת פשע) לסייע לך שלא יוגש נגדך כתב אישום בעבירה חמורה של החזקת סם שלא לצריכה עצמית.

      שנית, לא ציינת מדוע ערכו חיפוש אצלך בבית? האם החיפוש היה על פי צו של שופט או על פי מידע מודיעני למשל.
      לשם הדוגמה, אם החיפוש נעשה מכוח מידע מודיעני שהתקבל מספר ימים לפני החיפוש והמשטרה לא טרחה לפנות לבית המשפט לבקש צו חיפוש, ייתכן לראות בכל החיפוש שנערך אצלך בבית כלא חוקי, דבר שיוביל לגניזת התיק כנגדך חרף העובדה שהודית בכך שהחזקת בסם. (וישנם עוד מגוון ארוך מאוד של דוגמאות לכך שעו"ד יכול למצוא בנושא של חיפוש לא חוקי).

      שלישית, לעיתים בתיקי סמים מתעוררת בעיה של אופן שמירת הסמים והעברתם למעבדה אשר תקבע את זהות הסם וכמותו (בעגה המקצועית, מכנים זאת בעיה בשרשרת הסם), עו"ד טוב יכול למצוא בעיות בשרשרת הסם אשר יכול ויגרמו לכך שלא ניתן יהיה להגיש כנגדך כתב אישום.

      ולסיכום, לעניין הענישה - התוצאות יכולות בתיק כזה להיות שונות מאוד זו מזו בהתאם לסוג העבירה שייחסו לך (צריכה עצמית או שלא לצריכה עצמית ), עברך הפלילי, תסקיר שירות המבחן, בעיות ראייתיות בתיק ועוד ועוד- כך שמניסיוני, ייצוגך ע"י עו"ד המתמחה בתחום הסמים הוא חיוני ורחוק מאוד מלהיות מותרות.

      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי