הליכים מול צד ג' בגין פגיעה ברכב

  • תביעת צד ג' מול חברת ליסינג
    מיכה | 12/11/2020 21:52

    לפני כחודשיים הרכב שלי נפגע בעודו עומד בחנייה ברחוב. הנהג הפוגע עזב את המקום מבלי להשאיר פרטים והצלחתי לאתרו באמצעות שימוש בצילומים מבית עסק שנמצא ברחוב.

    פניתי אליו והוא לא הכחיש שפגע ברכב שלי אך לא הביע רצון לסגור את העניין בינינו ולכן נאלצתי לפנות לחברת הביטוח שלי ולתבוע את הביטוח שלו (צד ג'). במהלך התביעה התברר כי הרכב שייך לחברת ליסינג.

    מזה חודשיים חברת הליסינג מורחת את הזמן בשלל תירוצים ולא מקדמת את התביעה (למרות שיש צילומים ותכתובת מול הנהג הפוגע בנוגע לאחריותו לתאונה). ניסיתי לדרבן את הצד השני לקדם עניינים על ידי הגשת תלונה במשטרה כנגד הנהג הפוגע (מכיוון שלא השאיר פרטים), אך למרות שיש לי צילומים ותכתובת עם הנהג הפוגע במשטרה הוחלט לסגור את התלונה מבלי אפילו לשוחח איתי או לעדכן אותי.

    מה אני יכול לעשות כדי לגרום להם לקדם את העניין? האם יש רגולטור שניתן לפנות אליו בנושא?

    תודה.

    • הליכים מול צד ג' בגין פגיעה ברכב
      עו"ד גיל קראוס | 17/11/2020 12:02

      שלום רב,

      הדרך היעילה היא ככל הנראה הגשת תביעה נגד הנהג הפוגע וחברת הליסינג בגין הנזקים שנגרמו לרכב שלך.

      לשכנע את המשטרה לנהל הליך במקרה כזה ככל הנראה לא יצלח. אם אין תשובות אז כאמור הכי טוב יהיה כנראה להגיש תביעה.

      ככל והנזק הוא פחות מ - 33,000 ש"ח, אפשר להגיש את התביעה בתביעות קטנות.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il