שאלה בנוגע להליך פלילי בבית משפט לעניינים מקומיים

  • הליך פלילי בבית משפט עינניים מקומיים
    ת.צ | 10/11/2020 12:18

    שלום לעורכי הדין המכובדים ולחברי הפורום ,

    הליך שמתנהל על פי מיטב הבנתי לפי סדר דין פלילית - בקשה להישפט על דוח חוק עזר עירוני.

    1.האם בהליך כזה ניתן לשלוח כתב הגנה? כאשר העיריה שלחה כתב אישום לבית משפט.

    2. באיזה שלב בהליך אוכל לעלות את טענות ההגנה שלי?

    3. שאלה אחרונה, במידה ויש לי כמה קווי הגנה, האם אוכל להציג את כולם או שאני חייב לדבוק בגרסא אחת?

    אחדד את השאלה, קו הגנה אחד הוא שהמקרה כלל לא קרה ואני אעלה את הטענות וההוכחות שלי לכך שזה לא קרה.

    קו הגנה שני הוא למקרה שבית המשפט יאמין לגרסת העיריה ולא יקבל את הגרסא שלי שזה לא קרה, האם אוכל במקרה כזה לעלות טיעונים נוספים להגנה או שאני חייב לדבוק בגרסא הראשונה שלי שזה כלל לא קרה?

    קו 1- האמת- הדברים לא קרו כלל.
    קו 2- אם ביהמש יקבל את גרסת המרשימה אעלה טענות אחרות שכלל לא מדובר בעבירה/ העדר סמכות וכו'..

    • שאלה בנוגע להליך פלילי בבית משפט לעניינים מקומיים
      עו"ד אמיר מורשתי | 11/11/2020 13:58

      פונה יקר, ככל וההליך על דו"ח על עבירה לפי חוק עזר עירוני אכן מתנהל כפי ההליך הפלילי הרגיל, הרי שאין מקום לשלוח כתב הגנה ואת הטיעונים שלך כלפי הדו"ח יש להעלות במסגרת ישיבת ההקראה בתיק ובהמשך במסגרת הראיות שתביא לתמיכת קו ההגנה שלך, לרבות עדותך שלך. לעניין קווי ההגנה החלופיים- בעיקרון ישנן טענות שניתן להעלות במשולב- למשל טענת חוסר סמכות או כי המעשים המתוארים בדו"ח כלל אינם מהווים עבירה- אילו טענות המכונות טענות מקדמיות שניתן לשלב אותם גם עם גרסתך לפיה הדברים כלל לא אירעו. לעומת זאת, אם למשל אתה רוצה לטעון, כי החיפוש לא היה חוקי ומצד שני לטעון שהדברים כלל לא קרו- הרי כאן הדבר לא אפשרי. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי