האם ביקורת על מוסד חינוכי מהווה לשון הרע?

  • ציוץ בטווטיר
    רומי | 08/11/2020 17:31

    כתבתי לפני חודש ציוץ בטוויטר על התנהלות של ועד מסוים במוסד הלימודים שבו אני לומד . לפני שבוע קיבלתי הביתה מכתב תביעה על לשון הרע ומכתב על סילוק לאלתר ממוסד הלימודים. האם מצב זה תקין? אם אפילו לא ביקשו תגובה שלי.מה עליי לעשות עכשיו?

    • האם ביקורת על מוסד חינוכי מהווה לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 11/11/2020 10:06

      רמי שלום,

      כדי לענות על שאלתך בנוגע לנושא לשון הרע יש לדעת מה כתבת, היכן ומתי.

      בנוגע לסילוק מהלימודים, יש לבדוק את תקנון מוסד הלימודים. על פניו זה לא נראה תקין כי גם אם ישנה עילת סילוק תמיד יש זכות להשמיע טענות לפני ביצוע הסילוק.

      מציע להתייעץ עם עו"ד

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il