כיסויים ביטוחיים במסגרת ביטוח מנהלים

  • ביטוח מנהלים
    אלי | 31/10/2020 13:11

    שלום רב ותודה מראש.יש לי ביטוח מנהלים במגדל מ 11.1991.

    אני נשוי עם שני ילדים בני 22 ו 17.5.

    הפסקתי לעבוד לפני כשנה ועדיין לא ביקשתי לקבל קיצבה.

    מבקש לשאול אם אני אתחיל לבקש קיצבה חודשית ואחרי זמן קורא לי משהו חס וחלילה האם הקיצבה החודשית תשולם לאישתי.

    אם חס וחלילה קורה משהוא לאישתי האם הקיצבה תשולם ליילדיי. תודה רבה

    • כיסויים ביטוחיים במסגרת ביטוח מנהלים
      עו"ד גיל קראוס | 01/11/2020 15:56

      שלום רב,

      יש לראות את הפוליסה הספציפית והכיסויים שרכשת בשביל להשיב לשאלתך.

      לא ציינת גם אם הפסקת לעבוד כי יצאת לפנסיה או שמא מדובר בהפסקת עבודה על רקע בריאותי.

      בעיקרון, יש הבדל בין הגמלה שאתה מקבל במסגרת של אובדן כושר עבודה (אם הבנתי נכון את השאלה) ובין גימלאות / תשלומים שמתקבלים לאחר פטירה. לאחר הפטירה לא ממשיכים לקבל את התגמול עבור אובדן כושר עבודה כמובן ומקבלים את הכספים הרלוונטיים לכיסוי של פטירה ו/או שארים, הכל בהתאם להוראות הפוליסה.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

    • ביטוח מנהלים
      אלי | 01/11/2020 18:39

      שלום - פרשתי מהעבודה בגיל הפרישה דהיינו בגיל 67 פלוס

      למי שיש לו ביטוח מנהלים ומקבל קיצבה חודשית ולאחר תקופה כזו או אחרת קרה לו משהו אז אני מבין שאשתו ממשיכה לקבל את הקיצבה.

      השאלה היא אם חס וחלילה קרה משהוא לאשתו מה יהיה גורל יתרת הכסף האם ילדיו ימשיכו לקבל את הקצבה או מה. תודה.