מכירת חברה לאחר תאונת עבודה

  • מכירה פיקטיבית
    אבי | 29/10/2020 19:42

    שלום רב,

    הקדמת שאלה תהיה די ארוכה, אני מצטער, אך השאלה היא קצרה וברורה.

    בחברה בע"ה בשם א' עבד התובע. לא היתה לה ביטוח חבות מעבידים. אחד העובדים נפגע קשות בעבודתו, וחברה א' מייד "נמכרה" לקרוב משפחה של המנהל של חברה א'. קרוב משפחה הקים חברת בע"מ חדשה ב' באותה כתובת עם אותם עובדים באותו תחום העיסוק. לעובד זה כשיצא מביה"ח עם דרישת פיצוי בגין נכות, הודיעו לו שחברה א' אינה קיימת בפועל והחברה ב' לא מכירה את נפגע.

    עובד זה הגיש תבעיה נגד חברה א' בלבד ולדבריו הוכיח שחברות א' ו-ב' הן אותה החברה, קיבל פיצוי.

    עכשיו, חליתי במחלת מקצוע עקב רשלנות של חברה א'. אובחנתי במועד כשחברה א' כבר "נמכרה" לכאורה. הגשתי תביעה נגד חברה א'.

    לא הוספנו לנתבעות את חברה ב', רק ציינתי בכתב התביעה ובתצהיר עדות ראשית את העובדות, כולל דו"ח חקירה פרטית, לגבי "מכירה" פיקטיבית. לא הוספנו מפני שרוב הסיכויים, עם הוספת חברה ב' לנתבעות, היו "מוכרים" אותה לקרוב המשפחה הבא בתור.

    ב"כ של חברת א' טוען שאם חברה ב' לא הוספה לנתבעות, אז ביהמ"ש לא רשאי להטיל עליה שום אחריות ולא רשאי לחייב אותה לשלם פיצוי. האם ביהמ"ש כן יכול להטיל אחריות על חברה ב' במקרה שהיא לא הוספה לנתבעות? תודה

    • מכירת חברה לאחר תאונת עבודה
      עו"ד גיל קראוס | 01/11/2020 15:50

      שלום רב,

      מדובר בשאלה לא פשוטה. אם ניתן להוכיח שאכן מדובר במכירה פיקטיבית, אז ניתן יהיה להטיל אחריות על החברה הראשונה שכן לפי מה שהצגת בשאלה המחלה התפתחה עקב רשלנות שאירעה בעבודה בחברה הראשונה.

      יכול להיות שאפשר לבקש הליך של הרמת מסך על מנת להטיל אחריות על הגורמים הרלוונטיים שניסו "להבריח" את החברה הראשונה.

      יחד עם זאת, להטיל אחריות על חברה שלא נתבעה כלל, זה מאוד בעייתי ואם בית המשפט יסבור שיש להטיל אחריות על החברה השנייה והיא לא נתבעה על ידך - אתה עשוי להיות בבעיה.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il