קבלת תגמולים מקרן הפנסיה

  • קרן פנסיה עמיתים
    חגי | 22/10/2020 23:46

    קרן הפנסיה מסרבת להעביר את מלוא סך הפנסיה ליורשים בטענה שהמנוח עבר את גיל הפרישה ולא תבע אותם. (ומפנה לפרק י סעיף ב בתקנון בקרן)
    הקרן מעוניינת להעביר הפרשי קצבה בלבד.של כ 18 חודשים בלבד.
    בו בזמן שהמנוח נפטר בדיוק בגיל הפרישה ותאריך הלידה שלו הוא שנתוני בלבד ללא יום. וחודש.
    האם הגיוני שעשרות אלפי שקלים יישארו בידי הקרן רווח נטו רק כי המבוטח נפטר בגיל הפרישה?
    תודה על המענה

    • קבלת תגמולים מקרן הפנסיה
      עו"ד גיל קראוס | 25/10/2020 15:39

      צהריים טובים,

      מדובר בשאלה לא פשוטה שלא ניתן להשיב עליה במסגרת הפורום. יש לבחון את תקנון הקרן הספציפי וכן יש לבחון את המשמעות של יום הפטירה - האם המנוח נפטר בדיוק ביום גיל הפרישה ? מה המשמעות של היעדר תאריך לידה מדויק - מה מצוין בתעודת הזהות של המנוח ?

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • פרטים פשוטים.
        חגי | 15/12/2020 08:22

        בת. פטירה. כתוב רק שנת לידה 1939. שזה אומר 1.1.1939
        מדובר על קרנות ותיקים
        ותקנון הקרן מצוי ברשת בשם "תקנון קרן פנסיה עמיתים" מדובר על (תקנון אחיד) פרק 'משיכת כספים' פרק י' סעיף ב' (זה עמוד 48).
        אמרו לי שבשנת הפטירה גיל הפנסיה היה 65 ואז א"כ הוא נפטר כשנתיים אחרי גיל הפרישה.
        מודה לכם על העיון בשאלתי
        ואשמח לקבל את תובנותכם ואם יש על מה לדבר בכלל..

      • פרטים פשוטים.
        חגי | 15/12/2020 08:26

        בתעודת הפטירה. כתוב רק שנת לידה 1939. שזה אומר 1.1.1939 מדובר על קרנות ותיקים ותקנון הקרן מצוי ברשת בשם 'תקנון קרן פנסיה עמיתים' מדובר על תקנון אחיד והעניין הוא פרק 'משיכת כספים' פרק י' סעיף ב' שזה בעמוד 48. וכן אמרו לי שבשנת הפטירה גיל הפנסיה היה 65 ואז אם כן הוא נפטר כשנתיים אחרי גיל הפרישה. מודה לכם על העיון בשאלתי ואשמח לקבל את תובנותכם ואם יש על מה לדבר בכלל..