האם ניתן להאריך ביטוח נסיעות בעת שהות בחו"ל?

  • מסרבים להאריך הפוליסה
    אלי | 13/10/2020 12:03

    שלום רב,

    רכשתי פוליסת נסיעות לחו"ל שבפירטי הפוליסה יש התחיבות של החברה להאריך לבקשת המבוטח השוהה בחו"ל עד לתקופה של שנה. למרות זאת חברת הביטוח סירבה להאריך ונותרתי ללא ביטוח. אני זקוק לטיפול רפואי בחו"ל שהיה מכוסה לו הביטוח היה בתוקף. האם יש לי עילה לתבוע מחברת הביטוח לשפות אותי בגין טיפול זה?

    בתודה מראש

    • האם ניתן להאריך ביטוח נסיעות בעת שהות בחו"ל?
      עו"ד מיטל ירון | 13/10/2020 13:54

      אלי שלום,

       על פי חוזר המפקח על הביטוח משנת 2017, אם נערך ביטוח לתקופה קצרה מתקופת הביטוח המקסימלית, בהתאם לנהלי החברה, וחברת הביטוח התבקשה להאריך את תקופת הביטוח, היא צריכה לפעול כדלקמן:

      - האם המבוטח מבקש מחברת הביטוח להאריך את תקופת הביטוח לפני תום תקופת הביטוח, חברת הביטוח תאריך לו את הביטוח עד לתקופה בה ביקש או עד לתום תקופת הביטוח המקסימלית, לפי המוקדם. ביטוח זה יעשה ללא התניה וללא הצהרת בריאות.

      - אם המבוטח מבקש מחברת הביטוח להאריך את תקופת הביטוח אחרי תום תקופת הביטוח, חברת הביטוח תאריך את הביטוח ממועד בקשתו ועד לתקופה שביקש או עד לתום תקופת הביטוח המקסימאלית, לפי המוקדם מבניהם. ביטוח זה יעשה ללא התניה וללא הצהרת בריאות.

      השאלה מה קורה אם בקשת להאריך את תקופת הביטוח לאחר תום תקופת הביטוח והצורך בטיפול הרפואי ו/או הנסיבות שהביאו לצורך בטיפול רפואי החלו בתקופת הביניים, כלומר טרם הבקשה לחידוש. במקרה זה, יש הגיון בסירובה של חברת הביטוח להאריך את תקופת הביטוח.

      כדאי לבדוק בפוליסה האם קיים סעיף לפיו חברת הביטוח לא תכסה מקרה ביטוח שארע בין תקופות ביטוח לא רצופות (מצב של נתק בין התקופות). אם לא קיים סעיף כזה יייתכן שקיימת עילה נגד חברת הביטוח.

      אני כאן לרשותך לכל שאלה.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

      • הארכת פוליסה
        אלי | 13/10/2020 15:12

        שוב שלום,
        ביקשתי להאריך כשבועיים לפני תום תקופת הביטוח כי נוכחתי ששהייתי בחו"ל תתארך.
        הפקידה שעימה שוחחתי טענה טענה שיקרית שאני בחו"ל כבר שנה אך במועד השיחה הייתי בחו"ל רק חמישה חודשים. מעולם לא קרה לי שחברת הביטוח סרבה להאריך לכן אני מעריך שזה בגלל הקורונה בכל אופן שיחה זו הייתה ביוני השנה ועכשיו נראה שאזדקק לטיפול רפואי יקר ואין לי ביטוח. האם יש לי עילה לתבוע החברה לממן הטיפול בגלל סרובה להאריך הביטוח בניגוד מוחלט לפוליסה.
        בתודה מראש