שימוש בשיחה בין 2 אחרים בהליך משפטי

  • התכתבות בין שני אחרים
    נחום | 11/10/2020 01:45

    ידידה שלי התכתבה עם שכן בצ'אט בנסיון לגרום לו להודות על דפיקת פח בחניה .

    האם אני יכול להשתמש בצ'אט הזה כראיה קבילה בבית משפט ? ( הידידה לא רוצה לבוא להעיד)

    ואם אני מביא את הצ'אט הזה, האם השכן יכול לתבוע את הידידה שלי על פגיעה בפרטיות ועל לשון הרע ?  ( היא קצת העליבה אותו בצ'אט ,קראה לו נוכל ואימפוטנט )

    • שימוש בשיחה בין 2 אחרים בהליך משפטי
      עו"ד גיל קראוס | 11/10/2020 15:50

      צהריים טובים,

      קיימת בעיתיות לכאורה. מבחינת הגנת הפרטיות, מותר להקליט שיחה בין 2 אנשים אם המקליט הוא אחד מאותם אנשים שמנהלים את השיחה, אבל לעשות בשיחה שימוש על-ידי צד שלישי זה בעייתי.

      מעבר לכך, שעצם הגשת השיחה מבלי שהידידה תגיע להעיד על קיום השיחה ולאשר אותה, סביר להניח שעדיין לא יהפוך את השיחה לראייה קבילה בתיק.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il