הליכים מול קופת החולים

  • תקופת המתנה ופיספוס בריאותי
    ד.י | 09/10/2020 11:14

    שלום
    קופח הכללית התעקשה אל מול אישה בטיפול הפריה גופית לשלם את מלוא הסכום לטיפול למרות שנותרו עוד 3 לתקופת ההמתנה ( השלמה ל12 חודשים כדי לקבל 75% החזר).
    האם יש כאן עילה לתביעה מאחר ואם האישה היתה ממתינה עוד 3 חודשים(= זכאות להחזר) ספק רב אם רפואית היתה מתאפשרת לה שאיבת ביציות?

    • הליכים מול קופת החולים
      עו"ד גיל קראוס | 11/10/2020 15:48

      צהריים טובים,

      אני מציע שתעלה את שאלתך בפורום רשלנות רפואית באתר.

      באופן כללי, עצם האפשרות של נזק איננה מספיקה בכדי להגיש תביעה אלא צריך להוכיח שהנזק התגבש בפועל. כלומר עצם העובדה שהאישה יכולה הייתה להיפגע מבחינה רפואית אם הייתה ממתינה, לא מספיקה בכדי ליצור עילת תביעה.

      יכול להיות שקיימת עילה לקבלת החזר העלויות במידה ואכן יוכח כי היה מקום לממן את עלות הטיפול.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il