האם המבטחת רשאית להתנות תשלום תגמולי ביטוח בתיקון הנזק בפועל?

  • האם אני חייב להשתמש בכל הכסף שהביטוח נתן לי
    מאיר מזרחי | 09/09/2020 20:18

    הביטוח הסכים לתת 150 אלף האם אני חייב לתקן את כל הנזקים שעליהם נתן לי הביטוח את הכסף? מה הפרוצדורה בעניין הזה

    • האם המבטחת רשאית להתנות תשלום תגמולי ביטוח בתיקון הנזק בפועל?
      עו"ד מיטל ירון | 09/09/2020 23:48

      מאיר שלום,

      כדי לענות על שאלתך יש לעיין בפוליסה.

      אם מדובר בנזק לרכב - על פי הפוליסה התקנית שמשרד האוצר כפה על חברות על הביטוח, לחברת הביטוח יש שיקול דעת כיצד לפצות את המבוטח על נזקי הרכב כאשר קיימות 3 חלופות:

      1. תשלום ערך הנזק או האבדן במזומן.

      2. תיקון הרכב בעצמה.

      3. החלפת הרכב שניזוק "ברכב מסוג ואיכות דומים או החלפת חלק ממנו".

       אם חברת הביטוח בוחרת בחלופה הראשונה היא לא רשאית להתנות את התשלום בביצוע התיקון על ידי המבוטח. רק אם חברת הביטוח מסרבת לפצות את המבוטח בפיצוי כספי (בהתאם לחלופה הראשונה) עומדת לה החלופה השנייה לתקן בעצמה את הרכב.

      יחד עם זאת, חברת הביטוח יכולה לטעון שאם ניתן פיצוי לפני תיקון, אז יש לנכות מהסכום את שווי הפריטים שניתן למחזר או לנצל מחדש (אחרת המבוטח יקבל פיצוי כפול שכן הוא יכול למכור את השרידים ולקבל פיצוי בגין שווים). במקרה כזה, חברת הביטוח רשאית להוכיח אילו חלקים של הרכב עשויים לשמש כשרידים שניתן למכור.

      אם שאלתך מתייחסת לביטוח אחר, כתוב לי ואנסה להשיב על שאלתך (אם כי, כאמור, יש לעיין בפוליסה)

      אני כאן לרשותך לכל שאלה נוספת.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law