האם ניתן לתבוע עובד ציבור על לשון הרע?

  • עובד ציבור המקלל אזרח שוב ושוב
    זוהר | 27/08/2020 08:40

    שלום,

     נכון שאסור לקלל עובד ציבור בפומבי אך מה עושים כאשר קורה ההפך?

    1-אותו עובד ציבור מקלל פעם אחר פעם אזרח מן השורה ויש מצלמות המתעדות זאת ויש תלונה עליו במשטרה ובעירייה ?

     האם יש לו חיסיון ורשות לעשות זאת ללא סיבה מצד האזרח שמתחילה לא פנה אליו?

     2-האם אפשר לתבוע כספים על התנהגותו זו? על לשון הרע, על השפלה לעיני אזרחים נוספים?

     3-ומה אם האזרחים והעובדים פוחדים להעיד כי יאונה להם רע?

    4- על מה אפשר באמת לתבוע אותו?

     בברכה

    • האם ניתן לתבוע עובד ציבור על לשון הרע?
      עו"ד תום שנפ | 27/08/2020 18:43

      זוהר שלום,

      אין מניעה להגיש תביעת לשון הרע כנגד עובד ציבור אשר משפיל ומבזה אזרח.

      עם זאת, יש לבחון כי אכן דבריו, מעשיו, או מילותיו של אותו עובד ציבור, מהווים עילה לתביעת לשון הרע. אציין כי קללות לא מקימות באופן אוטומטי עילת תביעה בלשון הרע, ויש לבחון בדיוק מה נאמר, כלפי מי, מי נחשף לאמירות, ומה היו הנסיבות.

      ממליץ לפנות באופן פרטני לייעוץ משפטי על מנת לבחון את האפשרות להגשת תביעה בנושא.

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      תום שנפ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ה' באייר 39, ראשון לציון
      טלפון: 050-8550611 ; מייל: office@schnapp-law.co.il