האם ניתן לתבוע בגין מידע רגיש שמופיע בפסק דין?

  • קטינים שפרטיותם נפגעה
    איתי | 20/08/2020 09:58

    תיק משפחה נחשף לא כדין. הוסדר פיצוי לצדדים הישירים בתיק על ידי הפוגע . מסתבר שבתיק היה מידע רגיש אודות קטינים. כרגע הם בגירים. האם להם עומדת זכות תביעה בנפרד למרות שלא היו צד ישיר להליך?

    • האם ניתן לתבוע בגין מידע רגיש שמופיע בפסק דין?
      עו"ד תום שנפ | 27/08/2020 18:26

      איתי שלום,

      כעקרון, אין משמעות לשאלה מי היה צד להליך.

      ככל שבוצעה הפרה של הוראות החוק ביחס לפרסום ההליך, ופלוני נפגע, עומדת לו עילת תביעה.

      ממליץ לפנות לייעוץ משפטי על מנת מה המידע הרגיש שפורסם, והאם אכן עומדת לקטינים עילת תביעה בגין כך.

      בברכה,

      תום שנפ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ה' באייר 39, ראשון לציון
      טלפון: 050-8550611 ; מייל: office@schnapp-law.co.il