תנאי עבודה של עובדי שמירה ואבטחה

  • שאלה בתחום האבטחה
    שלום | 19/08/2020 21:19

    שלום,

    1) יש עמדה בעבודה אשר אין בה הגנה מפני השמש בחלק מהשעות (תלוי בשעה של היום), אין כסא ואין מיזוג. הפתרון שהם מצאו זה שהם קוראים לאזור "גזרה" ועל כן לא צריך לספק תנאים כלשהם. הדבר היחיד שכן יש זה מתקן מים. בפועל, המאבטח עומד במקום וגם צריך למדוד חום לעוברים ושבים ועוד מטלות המחייבות אותו להיות באותו ריבוע של כמה מטרים.

    2) בעבודה ישנה דרישה להעניש עובדים אשר מאחרים. העונש - להעמיד את העובד באותה עמדה המדוברת במשך כמה שעות במקום שעה אחת. כאשר הדברים מתנהלים כתיקונם, מתבצע סבב של שעה בין המאבטחים ככה שיש חלוקה שווה פחות או יותר באיוש העמדה.

    תודה לעונים

    • תנאי עבודה של עובדי שמירה ואבטחה

      שלום רב,

      לעובדי חברת שמירה ואבטחה מחוייב המעסיק להעמיד לרשות עובדי השמירה והאבטחה עמדה מקורה ואמצעי חימום או קירור הולמים.

      בנוגע לענישה נשמע בהחלט לא תקין ופגיעה בתנאי העבודה.

      בברכה,

      גלית אטיאס, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה
      התעש 20 כפר סבא, בניין בית הפעמון

      טלפון: 052-2643433, מייל: gaor12@gmail.com