אחריות אישית לפגיעה בציבור דיירים

  • אחריות אישית לפגיעה בציבור דיירים
    ערן רוזן | 19/08/2020 19:13

    לעו"ד שלום רב
    מי הסמכות לעצור מעלית בבניין משותף ?
    -
    1. שלא במקרה חירום  2. שלא על פי הוראת חברה ו/או ממונה בטיחות  או טכנאי מוסמך.
    אלה אך ורק מתוך רועה והחלטה אישית, רגעית קלוקלת ללא סיבה או צורך אמתי ועל דעת
    עצמו של נציג וועד הבניין המשותף (שמתגורר בקומת כניסה ולא מבין הקושי והמצוקה).
    -
    *והיה ונציג הוועד בבניין המשותף רוצה לתקן / לשפץ יודיע לציבור הדיירים לפני בהודעה מראש
    כדי שיוכלו להתארגן מראש ולתאם בהתאם ביקור רופא לחולה כרוני או טכנאי או משפחה ..ועוד..
    -
    עצירה לשעה או ליום או שבוע ללא הודעה מראש ובתאום כי ככה הנציג רוצה. ככה אני מתנהל ולמי
    שלא טוב שיעבור דירה או יעלה במדרגות כי זה מה יש (חלק מדבריו של הנציג הכוחני.
    -
    לדעתי, עצירת מעלית גובלת בפלילים, בפשע. הידיעה שאדם / דייר חלילה הזדקק לפינוי באמבולנס
    או הורים לילדים או אישה הרה ובכלל .. זה מעשה שלא יעשה ועלול להסתיים באסון
    -
    ואני כדייר חושש מאסון וגם תביעה בגלל התנהלות והתנהגות פוגענית בלשון המעטה.
    לעו"ד. האם כצעד ראשון נכון לפנות למשטרה ( שיהיה מס' אירוע ורישום קריאה)
    וכצעד שני לפנות לעו"ד לפתיחת הליכים והגשת תביעה (ללא מכתב התרעה) ?
    לעו"ד. מה המלצתך לאור הסוגיה הנ"ל ?
    בכבוד רב

    • אחריות אישית לפגיעה בציבור דיירים
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 23/08/2020 16:45

      שלום ערן,

      מבחינת דיני המקרקעין, על הנציגות מוטלת אחריות לדאוג לתקינות המעלית.

      ככל שלדעתך מדובר בפעולה זדונית נא פנה לפורום הפלילי או לפורום נזיקין באתר זה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com