נפילה בגן

  • האם יש טעם לתבוע גננת בגין שבר בעצם הבריח
    מיכל | 19/08/2020 16:56

    שלום. הבן שלי , בן 3, רץ בחצר הגנון הפרטי, וילדה שרצה לידו נפלה עליו כשהוא נפל. עקב זאת נשברה לו עצם הבריח. הם רצו על דשא סינתטי. ללא מכשולים. במתחם החצר שהתה איתם סייעת. בקושי היו ילדים בגן כי הגן רק נפתח. הילדה גדולה ממנו בשנתון  (היתה אמורה לפי גילה ללמוד בגן עירייה) וכבדה משמעותית יותר (שמנמונת). בעלי עדיין נכח בכניסה לחצר כיוון שהתעסק ברישום מדידת החום (קורונה) וראה את הכל, אך עמד מחוץ למתחם הנעול. הגננת טוענת כי עמדה בגבה לילדים ולא ראתה. בעלי לקח מייד לרופאת משפחה (כיוון שהילד לא התרומם ובכה יותר מהרגיל) שהפנתה מייד למיון. בצילום במיון ביום השבר רואים כי העצם סטתה ממסלולה. בצילום חודש אחרי המצב גרוע יותר- העצם התחילה תהליך איחוי במקביל לעצם המרכזית (מעליה במקום מולה). זאת למרות שהיה חבוש עם מתלה מעט יותר משבועיים (בתוספת של חיתול שבאמצעותו קשרנו את היד ב 90 מעלות כדי לצמצם תזוזה למינימום- הקפדה יתרה מטעמנו כי מדובר בפעוט תזזיתי מאוד). לציין כי האורתופד התרשם לחיוב מהקפדה של חבישה כפולה זו, עקב הפעלתנות הטבעית של הילד (שידועה מאוד לגננת) ורשם חודשיים ימי מחלה כדי למנוע נפילה וחבלה חוזרת במקום הרגיש. בחודש הראשון השתדלנו שיהיה פעיל כמה שפחות ורב היום רבץ על הספה בסיוע מסכים ניידים (מנוגד לאופיו ודי ריחמנו עליו שהוא כמו "בטטת כורסה"). אין לדעת אם יש מגבלה בתנועה כיוון שרק בן 3 ושיתוף הפעולה שלו חלקי. האם יש טעם לתבוע את הגננת בשלב זה? שואלים כיוון שהתוודענו לפרסום של תביעת הורים על שבר בעצם הבריח שארע בגן מבלי שהיו ראיות למקרה. תודה רבה

    • נפילה בגן
      עו"ד סימונה גולדמן מימון | 20/08/2020 16:56

      שלום רב,

      ניתן לשקול הגשת תביעה נזיקין ראשר הנזק מתגבש,

      כלומר יודעים את הנזק התרפא או שנותרה נכות כתוצאה מהפגיעה .

      כרגע קיימת נכות זמנית אולם לא ממליצה לתבוע לפני שהנזק הסופי התגבש.
      החלמה מהירה ובהצלחה!

      בברכה,

      סימונה מימון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      יצחק בן צבי 10, באר שבע
      טלפון: 08-9109910 ; מייל: simona@sgm-law.co.il