חישוב החזר פרמיה בגין ביטול ביטוח מקיף.

  • ביטוח מקיף וחובה קזוז
    נועם | 19/08/2020 15:12

    עשיתי ביטוח מקיף ואני רוצה להפחית רכיבים ולהשאיר רק ביטוח צד ג. האם חברת הביטוח חייבת להחזיר? הם אומרים שהיה מבצע על מקיף וביטוח חובה יוצר היום יותר יקר ולכן אין החזרים

    • חישוב החזר פרמיה בגין ביטול ביטוח מקיף.
      עו"ד מיטל ירון | 20/08/2020 17:46

      נועם שלום,

      אני לא בטוחה שאני יכולה להשיב על השאלה שלך באופן ספציפי שכן ייתכן שניתנה לך הנחה בפרמיה כאשר עשית ביטוח חובה ומקיף באותה חברת ביטוח.

      בכל מקרה, בהתאם לחוק (סעיף 26) לפוליסה התקנית לביטוח רכב פרטי, במקרה בו מבטל המבוטח את הפוליסה שלו  לאחר תקופה העולה על 7 ימים בהם הביטוח היה בתוקף, המבטח ישאיר לעצמו פרמיה מחושבת לפי 0.3% מדמי הביטוח השנתיים בעד כל יום ביטוח החל ביום השמיני ובנוסף לזה תוספת כוללת של 5% מהפרמיה השנתית. היתרה תוחזר למבוטח.

      כאשר הביטול נעשה בחודשים האחרונים של תקופת הביטוח, עלול להיות מצב שבו לא נותר כל חלק להחזיר בשל הביטול.

      אולי תוכל להוזיל את הביטוח אם תוותר רק על כיסוי הגניבה.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

      • מענה???
        נועם | 20/08/2020 18:33

        תודה על השקעתך בתשובה. אבהיר כי לא שאלתי על ביטול אלא הפחתת רכיבים כפי שציינת בסוף וכך הוזלה זאת אודה למענה

        • חישוב החזר פרמיה בגין ביטול רכיבים בביטוח מקיף
          עו"ד מיטל ירון | 25/08/2020 10:39

          נועם שלום,

          החוק מתייחס לביטול ביטוח ולא לחלק מרכיביו.

          טענת חברת הביטוח שהיא נתנה הנחה בתשלום הפרמיה מתוך ידיעה שערכת אצלה ביטוח חובה ומקיף - אינה משוללת כל יסוד.

          בברכה,

          מיטל ירון, עו"ד
          מנהלת פורום דיני ביטוח
          מנורת המאור 2 תל אביב

          טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law