בעובדות, רעיונות ונתונים יבשים אין זכויות יוצרים

  • שימוש בנתונים המופיעים באתרים רבים אחרים
    טל | 17/08/2020 14:26

    שלום,

    רציתי לדעת, האם יש צורך באישור מיוחד, רישיון או כל פעולה משפטית אחרת באם אני מעוניין לקחת נתונים כלשהם מאתר מסויים (ונתונים אלו מופיעים גם באתרים רבים נוספים) ולהשתמש בהם באתר או תוכנה משלי?

    דוגמאות לסוגי הנתונים:

    שמות שחקני כדורסל והנתונים המקצועיים שלהם, מוצרי מאכל והנתונים הקלוריים שלהם, שמות רכבים והנתונים הטכניים שלהם, לפטופים והנתונים הטכניים שלהם וכו'.

    תודה!

    • בעובדות, רעיונות ונתונים יבשים אין זכויות יוצרים
      עו"ד גיא קדם | 21/08/2020 23:22

      יתכנו זכויות יוצרים באופן הסידור של הנתונים, אם יש באופן הסידור מקוריות.

      שימוש בנתונים הגם שאולי לא יפר זכויות יוצרים, יכול ליוצר עוולות אחרות כגון עשיית עושר ולא במשפט. הכל תלוי בנסיבות העניין.

      • תודה על התשובה.
        טל | 22/08/2020 13:08

        מדובר בהצגה בטבלה של הפרטים ללא כל שינוי של המקור. רק לקחת נתונים כבדוגמאות אלו והצגתם באתר בטבלה לצורך השוואה נוחה. נתונים מסוג זה מוצגים בעשרות עד אלפי אתרים בעולם.  האם עדיין אני זקוק לאישורים משפטיים?

        • אם אין מקוריות - אין זכויות יוצרים
          עו"ד גיא קדם | 22/08/2020 13:13

          כדי לתת מענה ספציפי, יש לבדוק את הדברים לגופו של עניין. לצערי, במסגרת פורום אינטרנטי אי אפשר לתת תשובה פרטנית.

          בברכה,

          גיא קדם, עו"ד
          מנהל פורום זכויות יוצרים

          בר כוכבא 23, V TOWER, ק' 12, בני ברק
          טלפון: 03-6515778; מייל: guy.kedem.law@gmail.com