אי מסירת הודעה על תום תקופת הביטוח

  • חובת הודעה 30 יום לפני תום תקופת הביטוח לרכב
    שלומי | 16/08/2020 18:00

    שלום לכם,

    במהלך תקופת ביטוח רכב שהיה לי, קיבלתי שלילת רישיון לתקופה של כמה חודשים. בינתיים המשיכו לגבות לי את דמי הפרמיה עד סוף שנת הפוליסה. לאחר כמה חודשים החזירו לי את הרישיון וחזרתי לנהוג ברכב, אך מסתבר שחברת הביטוח לא הודיעה לי שהסתיימה תקופת הביטוח ואני נסעתי בלי ביטוח בכלל ( גם לא חובה!) אחרי חודשיים וחצי שפשפתי רכב אחר בתאונה קלה והתקשרתי לחברת הביטוח. הם מסרו כ הביטוח הסתיים לפני חודשיים וחצי וטענו כי שלחו לי הודעה לאימייל 30 יום לפני שהסתיים הביטוח.

    אני לא קיבלתי את המייל ! אך הם טוענים ששלחו.

    מבדיקה שעשיתי עולה כי לפי הנחיות המפקח על הביטוח, הם היו חייבים ליידע אותי שמסתיים לי הביטוח, שכאשר תסתיים לי השלילה, אני אהיה אחראי לעשות ביטוח חדש.

    השאלה שלי - האם הביטוח יכול לצאת חובה בהודעת אי מייל למתן ההודעה על סיום הפוליסה ? או שהם צריכים ליידע אותי ממש ?

    זה לא נשמע לי הגיוני שהביטוח יוצאים ידי חובה במשלוח אי מייל.

    הם צריכים ליידע אותי. עובדה שאני נסעתי בלי ביטוח חובה אפילו, כי לא ידעתי שנגמר הביטוח.

    כמובן שמיד שכנודע לי בעקבות התאונה, דאגתי לרכוש פוליסה חדשה.

    האם אני יכול לתבוע את הביטוח על הנזק שנגרם לצד ג'בגלל שהם לא יידעו אותי? והאם הטענה שלהם שהם שלחו לי אימייל מספיקה כדי לפטור אותם מאחריות? והאם היא תתפוס בבית משפט?

    לתשובתכם אודה.

    • אי מסירת הודעה על תום תקופת הביטוח
      עו"ד גיל קראוס | 21/08/2020 14:25

      שלום רב, השאלה מעוררת קשיים שנתקלים בהם כל העת ותביעות רבות בעניין התנהלו בבתי המשפט. צריך לבחון את הדברים לעומק. אם הדרך שבה ביקשת לקבל את ההודעות מהביטוח היא במייל, יכול להיות שייקבע כי חברת הביטוח יצאה ידי חובתה במשלוח ההודעה במייל.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il