דרישת דו"חיות משכיר

  • נפתח תיק הפרשי מס לשכיר
    לאון | 12/08/2020 06:38

    שלום,

    בבדיקת הסטטוס של "מענק לכל אזרח" בביטוח הלאומי רשום שבגלל שלא הגשתי דוח של 2018 במס הכנסה איני זכאי למענק. כאשר פניתי לפקיד שומה באזור מגוריי נאמר לי שנפתח תיק 93 על הפרשי מס . אילו הפרשי מס יכולים להיות לשכיר שעובד במקום אחד ?! לא מפרטים לי שום דבר ,רק אומרים לי להגיש דוחות על השנים 2016-2019. פשוט הזוי בעיניי. האם יש דרך פשוטה יותר לבקש לסגור את התיק שכנראה נפתח בטעות? לא הגיוני לשלוח אדם שכיר לקחת רואה חשבון שימלא לו דוחות ולגרום להוצאות ובזבוז זמן.
    תודה.

    • דרישת דו"חיות משכיר
      עו"ד משה (מוש) גבע | 18/08/2020 11:25

      פקיד השומה רשאי לדרוש דו"חות מכל אדם, וזאת גם ללא מתן הסבר.

      תיק 9.3 נפתח בד"כ לשכיר שיש לו כמה מקומות עבודה ולא ביצע תאומי מס כחוק, או למי שהשכר שלו עובר את התקרה שפוטרת מהגשת דו"חות שנתיים (כ-680,000 ש"ח ברוטו בשנה).

      את הדו"חות אתה יכול להגיש בעצמך, או להעזר באיש מקצוע.

      אני מניח שאת התיק יסכימו לסגור לך רק לאחר הגשת הדו"ח שנדרשו עד כה.

      תשומת ליבך כי אי הענות לדרישה כזו יכולה להוביל לסנקציות כנגדך וזה ממש מיותר.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il