אדום-לבן

  • סרול
    סרול | 29/07/2020 01:16

    שאלה האם יתכן שעשו מעבר חצייה בתוך עיר שמצד אחד 6 מטר אדום לבן ובצד השני של מעבר חצייה סומן רק 3 מטר,,,כשהתקשרתי נאמר לי מה את רוצה שנעשה הכול לבן שלא יהיו לכם חניות????
    ראשית האם זה חוק????
    שנית תחושתי שעשו את זה כדי שלא יחנו בסמוך לכניסת חניה פרטית שתהיה לו כניסה נוחה..מה הדין

    • אדום-לבן
      יעקבי | 29/07/2020 10:19

      שלום סרור,

      בכל מקרה אסור לחנות מול כניסה לחניה גם בלי תמרור.

      על הנחיות של משרד התחבורה לעניין סימון והצבה של תמרורים נקבע בעניין זה:

      ג. בקטעים שבהם חל איסור עצירה ע"פ תקנות 69 ו- 72 )א(, אך ע"פ תנאי

      המקום אפשר לקצר את הקטע האסור בעצירה, ניתן לסמן 818 בקטע שיש בו

      צורך באיסור, כך שבקטע הנותר תותר החניה והעצירה.