סדרי דין - כתב תביעה, כתב הגנה וכתב תשובה

  • סדר דין מהיר
    אביהו | 23/07/2020 12:06

    שלום רב,

    הגשתי תביעה נגד 2 נתבעים בסדר דין מהיר. נתבע 1 הגיש כתב הגנה ובמקביל ביקש למחוק את נתבע 2 מכתב התביעה. כמענה לבקשתו, הגשתי בקשה לתיקון כתב תביעה הן לעניין הסכום והן לעניין הוספת נתבעים.

    אם בית ידחה את בקשתי, וימחק את נתבע 2 יוצא מצב לפיו פספסתי מועד הגשת כתב תשובה. זאת מאחר והמתנתי לכתב הגנה שלעולם לא יגיע לתיק ובנוסף לכך חיכיתי לראות אם יתנו לי לתקן את כתב התביעה ואז הנתבע יתקן את כתב תביעתו כתגובה.

    אם יקבלו את בקשתי לתיקון כתב תביעה, אני ממתין לכתבי הגנה נוספים וכנראה גם הנתבע יוכל לתקן כתב תביעה ואז לא פיספסתי את המועד לכתב תשובה.

    מה לעשות כדי לא לפספס מועד הגשת כתב תשובה?

    אם יתנו לי לתקן כתב תביעה תמיד הנתבע יכול לתקן כתב הגנה?

    • סדרי דין - כתב תביעה, כתב הגנה וכתב תשובה
      עו"ד אלי מור | 27/07/2020 18:15

      אביהו שלום רב

      כאשר מוגש כתב תביעה לצד השני יש זכות להגיש כתב הגנה. ככל שלא מוגש כתב הגנה, תוכל להגיש בקשה למתן פסק דין בהעדר הגנה (בכפוף לכך שביצעת מסירה כדין של כתב התביעה).

      תוכל לברר במזכירות בית המשפט אם הוגש כתב הגנה וככל שהוגש, להגיש כתב תשובה.

      בהצלחה

      בברכה,

      אלי מור, עו"ד
      מנהל פורום בתי משפט
      פארק אולימפיה, מוטה גור 9, קומה 4, פ"ת

      טלפון: 03-6959990, מייל: eli@mor-lawyers.co.il