הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

בחירות

  • ייצוג למיעוט
    רז | 23/07/2020 11:55

    שלום

    אני מתגורר בישוב קהילתי לא גדול.

    לפי תקנון הישוב האסיפה הכללית בוחרת את המועצה. המועצה בוחרת את הוועד.

    האסיפה כללית מעבירה את כ הסמכויות שלה למועצה. ככה שהמועצה זה הגוף שמנהל.

    בכל שנתיים יש בחירות למועצה. כל אחד בוחר את מספר אנשים כמספר המקומות שמתפנה.

    דוגמה היפוטתית. בבחירות הקרובות למועצה נניח ויש 10 כיסאות פנויים שאנשים מתמודדים אליהם. בישוב גרים 100 איש וכולם מצביעים בקלפי. הישוב מחולק ל2 מחנות לפי מגדר. 60 נשים ו40 גברים. מציעים את מועמדותם לתפקיד 10 גברים ו10 נשים. מזכיר בבחירות כל מגדר חייב להצביע לעצמו וכולם מצביעים. כל גבר ישים בקלפי 10 פתקים עבור כל אחד מ10 המועמדים הגברים. כל אישה תשים בכלפי 10 פתקים עבור 10 חברותיה. תוצאות הבחירות יהיה שכל הגברים קיבלו 40 קולות ואילו כל אישה קיבלה 60 קולות. לכן המועצה תורכב מ10 נשים ובלי גברים כלל. המועצה תבחר ועד שמורכב גם הוא רק מנשים וככה אין יצוג כלל ל40 אחוז. זה המצב בישוב שאני גר בו כיום. חיפשתי בתקנון האגודה שלנו. חיפשתי באוגודות שיתופיות הלכות ופסיקות, בתקנון אגודות שיתופיות באינטרנט ובשום מקום לא מצאתי תשובה האם זה מותר.

    אבקש להבין האם זה חוקי אופן בחירה שמאפשר לכל אחד להצביע עבור מספר האנשים שעומד לבחירה. או עם יש דרך חוקית אחרת להפסיק מצב זה. ברור שהנשים נהנות מהמצב ולהן אין אינטרס לתת יצוג ל40 הגברים.

    בפועל בישוב המחנות הם לא גברים נשים אבל עדין יש 2 מחנות.

    תודה

    רז

    • בחירות
      עו"ד יעל פרי | 02/08/2020 12:56

      רז שלום

      כל עוד הליך הבחירות נערך כדין , הרי שלכל חבר יש אפשרות לבחור את המועמד המועדף עליו . מי שיצבור את רוב הקולות ייבחר.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il