נזק לרכב עקב גיזום עצים

  • נזק לרכב כתוצאה מגיזום עץ
    מיכל | 23/07/2020 07:43

    שלום רב,

    לפני כשבוע החניתי את רכבי ברח' בו אני גרה.

    למחרת בבוקר ראיתי כמות גדולה של גזם ליד רכבי. מיד ניגשתי לבדוק אותו וראיתי שיש עליו שריטות בכל חלקי הרכב וקילופי צבע. חשוב לי לציין שרק קניתי את הרכב 10 ימים קודם והוא היה ללא רבב - לא היו עליו שום שריטות וקילופי צבע (כמו חדש).

    פניתי לעירייה בצירוף תמונות והצעת מחיר לתיקון (אותה קיבלתי ממוסך שעוסק בתיקונים מסוג זה).

    העירייה שלחה בחור שיבדוק לי את הרכב והוא ביטל את טענותיי ואמר שזה לא נגרם כתוצאה מהגיזום.

    אמרתי לו שהרכב היה כמו חדש וכשהחניתי אותו יום לפני הגיזום לא היו עליו את הסימנים האלה.

    כמו כן שכן שנכח במקום, שגר בסמוך לעצים שנגזמו, אישר שאכן גזמו 2 עצים באותו יום. מספר שעות לאחר מכן משאית הגיעה למקום על מנת לאסוף את הגזם.

    רכבי חנה בסמוך לעצים אלה.

    במידה והעירייה לא תסכים לפצות אותי האם יש עילה לתביעה?

    האם לפנות לתביעות קטנות?

    אשמח לעצה.

    תודה

    • נזק לרכב עקב גיזום עצים
      עו"ד גיל קראוס | 23/07/2020 15:50

      שלום רב,

      ניתן יהיה להגיש תביעה בתביעות קטנות, אבל יהיה עלייך להוכיח שהנזק אכן נגרם כתוצאה מהגזם. בהנחה שאין לך סרטונים או תמונות של גזם הנופל על הרכב שלך, אולי אפשר יהיה להיעזר בראיות אחרות. אולי למשל אם שמאי יבוא ויקבע שהנזק לרכב יכול לנבוע מהגזם ניתן יהיה לעשות את הקישור בין גזימת העצים והנזק.

      נטל ההוכחה להוכיח את הקשר בין הדברים מוטל עלייך.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • נזק לרכב עקב גיזום עצים
        מיכל | 23/07/2020 17:41

        תודה על המענה.

        האם העובדה שרק רכשתי את הרכב 10 ימים לפני המקרה ולא היו עליו שריטות וקילופי צבע (בעל הרכב הקודם יכול להעיד על כך) לא יכולה לסייע?

        כמה עולה לקבל חוות דעת של שמאי?

        תודה

        • נזק לרכב וחוות דעת שמאי
          עו"ד גיל קראוס | 26/07/2020 15:33

          הרכישה טרם האירוע יכולה לחזק את הטענה שהרכב היה ללא שריטות, אבל היא עדיין לא מוכיחה שהשריטות נגרמו עקב גזם מהעצים.

          חוות דעת שמאי להערכתי במקרה כזה יכולה לעלות כמה מאות שקלים ומעלה.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
          טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il