הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

עיון וצילום מסמכי אגודה

  • עיון במסמכי האגודה
    תמר | 02/07/2020 12:43

    שלום,

    לחבר אגודה שיתופית יש זכות לעיין במסמכי האגודה.

    אבקש לדעת האם זכות העיון היא גם זכות לקבל עותק מהמסמך?

    היכן נקבע כי זכות עיון כוללת גם זכות לצלם ולקבל עותק?

    תודה

    • עיון וצילום מסמכי אגודה
      עו"ד יעל פרי | 16/07/2020 10:12

      תמר שלום,

      תקנה 37 לתקנות האגודות השיתופיות (רשויות האגודה), תשל"ה-1975 קובעת כי "לכל חבר האגודה הזכות לעיין בספרי הפרוטוקולים של האסיפה הכללית, המועצה, הועד ויתר רשויות האגודה, תוך שבעה ימים מיום שדרש".

      תקנה 4 לתקנות האגודות השיתופיות (הוראות כלליות), תשל"ו-1976 קובעת כי: "כל אדם רשאי לעיין, במשרד הרשם, במסמכים המפורטים להלן, לאחר ששילם את האגרה שנקבעה לכך: (1) פנקס הרישום; (2) העתק תעודת הרישום של האגודה; (3) תקנותיה של אגודה; (4) פנקס השעבודים שהאגודות הטילו על נכסיהן, ופנקס השעבודים לזכות האגודה; (5) צו מאת הרשם; (6) כל מסמך אחר בהסכמת הרשם". מכח קל וחומר, א

      על פי  הפסיקה הזכות לעיין במסמכי האגודה כוללת בתוכה גם את הזכות לצלמם.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il