קביעת נכות כללית של המל"ל בתביעה נגד חברת הביטוח

  • חוק הפיצוים לנפגעי תאונת דרכים
    נפגע תאונת דרכים | 21/06/2020 04:02

    שלום

     חוק הפלת"ד - קביעת דרגת נכות לפי חוק אחר (תיקון מס' 5) תשמ"ה-1985 - סעיף 6 ב אומר:

    6ב. נקבעה על פי כל דין דרגת נכות לנפגע בשל הפגיעה שנגרמה לו באותה תאונת דרכים, לפני שמיעת הראיות בתביעה לפי חוק זה, תחייב קביעה זאת גם לצורך התביעה על פי חוק זה; ואולם בית המשפט יהיה רשאי להתיר לבעל דין בתביעה לפי חוק זה, להביא ראיות לסתור את הקביעה האמורה, אם שוכנע שמן הצדק להתיר זאת מטעמים מיוחדים שיירשמו.

    אשמח להסבר לגבי סעיף זה - אם זה אומר שאם נקבעה לי נכות בביטוח לאומי נכות כללית בקשר ישיר לתאונה ונניח קבעו 30% נכות אורטופדית ו20% נכות נפשית (לפני שמיעת הראיות) אז הנכות שנקבעה במסגרת ביטוח לאומי היא הנכות שתבוא במקום קביעת מומים רפואיים במסגרת תביעת פלת"ד?

    או שקביעה של נכות כללית לא מחייבת אבל נכות בעבודה מחייבת כי נכותית זה לא נחשבב לפי דין ואילו קביעת נכות לנפגעי עבודה כן נחשב לפי דין?

    תודה

    • קביעת נכות כללית של המל"ל בתביעה נגד חברת הביטוח
      עו"ד עדי רחמים | 24/06/2020 14:14

      שלום,

      קביעת נכות במסגרת נכות כללית , להבדיל מקביעה במסגרת תביעת נכות מעבודה, אינה בוחנת את הקשר הסיבתי בין הנכות לתאונה (הגם אם מועד תחולת הנכות נקבע ממועד התאונה אין בחינה מהותית של הקשר הסיבתי על ידי הועדה).

      לפיכך, נכות שנקבעה במסגרת נכות כללית, אינה מחייבת כ"קביעה על פי דין" מכוח ס' 6ב לפלת"ד.

      כך גם החיוב המופיע בסעיף 6ב חל אך ורק לגבי נכות צמיתה, ואין הוא מחייב את הנפגע שנקבעה לו נכות זמנית.

      המלצתי אליך היא לפנות לייעוץ משפטי פרטני בעניינך מעו"ד מנוסה בתחום על מנת למקסם את זכויותיך.

      בהצלחה.

      בברכה,

      עדי רחמים, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      המכבים 22א, הוד השרון
      טלפון נייד: 050-6679988 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com