נזק שנגרם לדירה בבניין בגלל איטום לקוי

  • סרוב לפנות רכוש פרטי שגרם נזק
    מיכל רמז | 20/06/2020 08:19

    אנחנו גרים במבנה משותף מדורג בירושלים, דיירים ב"מפלס" שמעלינו , שמים את בלוני הגז מזה שנים דנים על הגג שמתחתיו אנו גרים, אציין שהגג נחשב לרכוש משותף. במקום לצדי קיר בבניין כנהוג. התוצאה שהגג נפגע מהבלונים מילו0י בלונים, והרבה מעבר, האיטום האיטום לא נעדה טוב בגלל הסלונים זה צמוד לפתח המרזב והנירוז לא מתאפשר הפרש של 20 סמ מפתח הניקוז של הגג בטון. השנה לאור הגשמים החזקים נוצר נזק קשה מאוד, הן בחיבור גג וקיר צד וליד וליד המרזב, והמים חילחלו לאורך כל הקיר וכמעט השביתו את מערכת החשמל. הכל נרטב. בעבר בקשנו מבעלי הדירה להוריד את הבלונים למטה , הם טענו שזה עולה 350 שח ואינם מעונינם. זה החוק. כרגע יש נזק נוראי בתוך הדירה בקיר צד הקיר והטיח התמוטטו הכל רטוב והרוס, 3 מטר לאורך קו הגג. בתוך בדירה. רואים סדקים והתפוררות בקיר החיצוני גם. בחיבור הגג. הועד לא מעוניין לתקן. למרות התמונות ששלחנו.

    2 שאלות האם מי נזיקית אחראי, בעל הבלונים שגרם למפגע והצטברות ומים, או הועד? הועד סירב כבר כמה שנים לעדות אטימה בגלל גם הבלונים שעל הגג. חייבת למצוא פתרון מהיר לפני החטרף הבא, אם תובעים זה גם על בצוע האיטום גג וקיר חיצוני, ומה לגבי הנזק בדירה שנגרם את מי תובעים? הועד ידע שיש בעיה ואמר שאין כסף, בעלי הדירות לא משלמים עבור תיקונים מעבר לדמי ועד שוטפים 60שח. האם במצב זה עלי לתקן לבד ולתבוע את בעלי הדירות? מאיפה להתחיל? תודה רבה

    • נזק שנגרם לדירה בבניין בגלל איטום לקוי
      עו"ד גיל קראוס | 21/06/2020 15:35

      צהריים טובים,

      אם הבעיה היא איטום ברכוש המשותף, אז האחריות היא על וועד הבית ויש לתבוע אותו. אם הנזק נגרם אך ורק בשל הצבת הבלונים במקום, אז אפשר לתבוע גם את בעלי הדירה וגם את וועד הבית שלא דאג לסילוק המפגעים.

      אם אין מנוס, צריך להגיש תביעה למפקחת על הבתים המשותפים, אשר תכלול גם בקשה למתן צו שיורה על ביצוע האיטום ו/או הסרת המפגעים ו/או כל תיקון אחר וכן שיורה על תיקון הנזקים אצלך בדירה או סעד של פיצוי עבור הנזקים.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il