שימוש בחלק משיר כשם עסק

  • שם עסק
    גלי | 18/06/2020 16:43

    אני רוצה לפתוח עסק ולקרוא לו ב שורה( 4 מילים) מתוך שיר של משורר ידוע שמחובר לפני יותר מ30 שנה. האם יש בעית זכויות יוצרים?

    • שימוש בחלק משיר כשם עסק
      עו"ד אפי אהרונוב | 22/06/2020 17:06

      שלום רב,

      משפט הלקוח משיר עשוי להיחשב ליצירה ספרותית או לחלק מהותי מיצירה ספרותית ומשכך, כל שימוש בו באופן שתואר בשאלה ומבלי לקבל את הסכמת בעל הזכויות בשיר - עשוי להקים עילה לתביעה נגדך.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il