כיצד מחשבים רכיב הפסד שכר לעתיד בתביעת תאונת דרכים?

  • חישוב הפסדי שכר בתביעת תאונת דרכים
    איתי | 14/06/2020 18:33

    שלום רב

    אשמח לדעת האם נפגע  בן 25 שעבר תאונת דרכים אבל בעת התאונה עדיין לא התחיל לעבוד (היה סטודנט שנה ב לתחום עבודה סוציאלית) . לאחר התאונה עבר תחום לימודים ללימודים ראיית חשבון.

    האם פוטנציאל ההשתכרות במקרה כזה יקבע לו על פי חישוב כמה היה מרוויח כעוסק בתחומו כעובד עבודה סוציאלית או שפוטנציאל ההשתכרות שלו יקבע על פי כמה יכול היה להרוויח במקצועו כרואה חשבון?

    • כיצד מחשבים רכיב הפסד שכר לעתיד בתביעת תאונת דרכים?
      עו"ד עדי רחמים | 17/06/2020 01:21

      איתי שלום.

      על מנת שניתן יהיה לענות על שאלתך, חסרים נתונים נוספים שיש בהם כדי להשפיע על החישוב של רכיב הפסד שכר לעתיד במסגרת תביעת תאונת דרכים בנסיבות עניינך.

      כך איני יודעת מהי מהות הפגיעה? האם נקבעו אחוזי נכות במסגרת התביעה? האם יש לנכות השפעה תפקודית על כושר ההשתכרות שלך? האם ההחלטה להחליף מקצוע נבעה כתוצאה ממגבלות הנכות או שמדובר בהסבת מקצוע שאינה קשורה לתאונת הדרכים?

      כל תיק נבחן על פי נסיבותיו ובהתאם לתיעוד הקיים בו.

      על כן, אמליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מעו"ד מעורה בתחום.

      אשמח לעמוד לרשותך לכל שאלה נוספת.

      בברכה,

      עדי רחמים, עו"ד

      מנהלת פורום תאונות דרכים

      המכבים 22א, הוד השרון
      טלפון נייד: 050-6679988 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com

      • בהמשך לתשובתך לגבי חישוב הפסדי שכר
        איתי | 17/06/2020 21:26

        עו"ד רחמים שלום רב,

        אשלים מידע - התאונה גרמה לנכות צמיתה בגובה 60%. מדובר בפגיעה בגפיים תחתונות אשר יש לה סעיף ברור בביטוח לאומי ובניידות. (תבעתי במסגרת ביטוח פרטי תאונות אישיות ללא קשר לתביעת תאונות הדרכים שאני רוצה להגיש והמומחה שם גם קבע 60%).

        לפגיעה יש השפעה על כושר ההשתכרות שלי כי בשל הפגיעה אני כיום עובד בחצי משרה בתחום החשבונאות. בעתיד אם אצליח בבחינות אהיה רואה חשבון ואעבוד כרואה חשבון.

        ההחלטה להחליף מקצוע נבעה כתוצאה מתאונת הדרכים. עבודה סוציאלית דורשת להיות מחוץ למשרד וזה קשה לי. ראיית חשבון זה רק במשרד לכן עברתי תחום לימודים.

        פשוט למיבט הבנתי פוטניצאל ההשתכרות נקבע על פי העיסוק או הפוטנציאל של העיסוק בעת התביעה. אם הייתי ממשיך בעבודה סוציאלית היה לי שכר נמוך יחסית [8000 ש"ח] מאחר ואני צפוי לעבוד כרואה חשבון יהיה לי שכר גבוה ]14000]

        • תשובה לשאלתך- הפסדי שכר לעתיד
          עו"ד עדי רחמים | 01/07/2020 23:57

          איתי שלום.

          על מנת לענות לשאלתך לעניין הפסדי שכר לעתיד באופן מקצועי ונכון יש לבחון לעומק את נתוני התיק ולערוך תחשיב נזק מדוייק.

          הפסיקה בנושא הפסדי שכר לעתיד רחבה ודרושה עבודה מדוקדקת במסגרת הטיפול בתביעה.

          אמליץ לך לפנות לייעוץ משפטי פרטני מעו"ד מומחה בתחום על מנת להביא לפיצוי המקסימלי הניתן בנסיבותיך.

          אשמח לסייע לך.

          בהצלחה.

          בברכה,

          עדי רחמים, עו"ד
          מנהלת פורום תאונות דרכים

          המכבים 22א, הוד השרון
          טלפון נייד: 050-6679988 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com