ושוב, גן פרטי לאחר הקורונה. מהן הזכוית?

  • גן פרטי לאחר הקורונה
    הורה סקרן | 10/05/2020 12:36

    שלום רב,

    מתנצל מראש אם זה נשאל כבר ולא ראיתי

    רציתי לדעת בבקשה הילד שלי נמצא בגן פרטי מתחילת השנה שנפתחה 0-3 ונחתם חוזה טרם פתיחת השנה על היותו בגן לאור המצב שקרה בעולם ובישראל נוצר מצב כי מאמצע חודש מרץ הגן היה סגור בהנחית הממשלה והמשרדים הרלוונטים כמו כן לפי הפירסומים ניתנו הנחיות להחזר כספי להורים היות והחוזה מבוטל בטענת סיכול, עכשיו לאור המצב החדש שהגנים נפתחים בהתניות חדשות קיימות מספר שאלות שברצוני לדעת:

    1. באם החוזה בוטל מכל טענה (סיכול או הפרת חוזה)  שהיא האם עלינו לחתום על חוזה חדש להמשך התקשרות?

    2. אם אינני מעוניין להחזיר את ילדי לגן לאור בחינת העניין מבחינה רפואית האם עלי לשלם דבר מה לגן?

    3. באם החוזה בוטל מכל כיוון מה העוגן המשפטי העומד לי כהורה ולגן כנותן שירות?

    תודה מראש ומתנצל שוב באם נשאלה שאלה כזו

    • ושוב, גן פרטי לאחר הקורונה. מהן הזכוית?
      עו"ד צבי מונדשיין | 11/05/2020 10:11

      שלום להורה הסקרן

      1. אם החוזה בוטל מבחינה משפטית ולא הוקפא וכד', הרי שמן הסתם ניתן לחדש אותו בהסכמה הדדית ובחידוש חתימות.

      2. אם הגן פעיל תחת ההנחיות ואתה באופן פרטי לא מעוניין לשלוח את ילדך, הדבר תלוי בהסכמות שבין הצדדים. לדעתי אם תפנה לגן עם חששותיך, אלו יתקבלו בהבנה.

      3. סעיף זה בשאלתך אינו ברור לי.

      בברכת בריאות טובה וחזרה מוצלחת

      בברכה,

      צבי מונדשיין, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
      הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

      טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com

      • תודה על המענה
        הורה סקרן | 11/05/2020 16:02

        תודה על המענה, לאחר שיחה הגענו להבנות ניתן לנעול