יגאל שלום, בתי המשפט מחילים את עקרון השבת המצב לקדמותו, לפיו יש לפסוק לניזוק פיצוי כספי שיעמיד אותו במצב בו היה נתון אלמלא מצב העוולה. בתיאור המקרה בשאלתך, על בית המשפט יהיה לשקול מספר עניינים: 1. היקף ההוצאות הרפואיות, נקבע על-פי צרכיו האינדיווידואליים של הניזוק.
יחד עם זאת אם ניתן לקבל טיפול רפואי מתאים בישראל, אין זה סביר לקבל אותו טיפול עצמו או טיפול העולה עליו אך במקצת מחוץ לישראל. אולם, אם הטיפול הרפואי מחוץ לישראל עדיף באופן מהותי מבחינת החזרת המצב לקדמותו על פני הטיפול הרפואי בישראל, חייב המזיק לשאת בהוצאה זו.
כך שעל בית המשפט להשתכנע שהניתוח בחו"ל נחוץ ועדיף מהותית על הטיפול בארץ. 2. לעניין הניכויים, ככול שבית המשפט יקבע כי תוחלת החיים נתקצרה, בית המשפט ינכה מהפיצוי אך ורק את תגמולי המוסד לביטוח לאומי שקיבל ויקבל הניזוק בפועל (בתוספת תשלומים לתלויי ולשארים). 3. בנוסף, הפיצוי שיפסק הינו בגין ראשי נזק נוספים כגון הוצאות רפואיות לעבר ולעתיד (מעבר לניתוח המדובר), כאב וסבל, הפסדי שכר ואבדן כושר השתכרות, הוצאות נסיעה ועוד. לכן ככול שבית המשפט ישתכנע בטענותיך, בידיו הכלים לפסוק פיצוי שיאפשר טיפול רפואי שיש בו להשיב את המצב לקדמותו גם בניכויי תגמולי המוסד לביטוח לאומי.
מקווה שסייעתי.
בברכה,
הילה בודיק קוכמן, עו"ד
מנהלת פורום דיני נזיקין
מנחם בגין 11, רמת גן
טלפון: 03-6957121 ; טלפון נייד: 050-2735995 ; מייל: Lawoffice.tb@gmail.com
|