דמי אבטלה- בזמן חלת

  • רוצים כסף? קבלו. עדכונים סופר חשובים מביטוח לאומי
    עו"ד סיגלית שאלתיאל | 29/03/2020 10:45

    תושבי ישראל,  שלום רב.

    להלן עדכונים שקיבלתי מביטוח לאומי ביום: 27.03.2020, 14:00.

    מצרפת לכם בנוסחם המקורי.

    שימו לב סוף סוף נכנס הנוהל הרשמי של הגמשת תנאי תקופת האכשרה הנדרשת לזכאות לאבטלה. במקום 12 תלושי שכר מתוך 18, למי שלא צבר אותם והוצא לחל"ת עקב משבר הקורונה, יוכל  להיות זכאי למחצית דמי אבטלה אם צבר לפחות 6 חודשים מתוך 18 . זו בשורה של ממש.

    תקנות לשעת חירום – הפירוט המלא

    ריכזנו לכם בפוסט הזה את כל השינויים שעברו בממשלה, בהמשך נפרסם הנחיות מלאות ומסודרות גם באתר שלנו.

    מענק למי שעברו את גיל 67

    אם עברתם את גיל 67 והוציאו אתכם לחל"ת או פוטרתם בעקבות משבר הקורונה לאחר ה-1.3.20, תהיו זכאים למענק בהתאם להכנסה שלכם מפנסיה:

    עבור חודש מרץ ישולמו מענקים בין 1,000 ₪ ל-2,000 ₪.

    עבור חודש אפריל ישולמו מענקים בין 1,000 ₪ ל-4,000 ₪.

    תוכלו לקבל את המענק הזה ביחד עם קצבת האזרח ותיק.

    הפירוט המלא של סכומי המענק בהתאם להכנסה מפורטים בקישור הזהhttps://bit.ly/2Jjxarr

    שימו לב, מי שעברו את גיל 67, אל תרשמו בשירות התעסוקה ואל תגישו תביעה לדמי אבטלה. אנחנו נפרסם בימים הקרובים הנחיות כיצד לקבל את המענק.

    נשלם דמי אבטלה גם למי שלא נרשם בשירות התעסוקה

    מי שהגיש לנו תביעה לדמי אבטלה ולא נרשם בחודש מרץ בשירות התעסוקה, נוכל לשלם לו דמי אבטלה עבור חודש מרץ.

    שימו לב, התקנה הזאת לא מבטלת את הצורך ברישום בשירות התעסוקה.
    אם לא נרשמתם עדיין, חשוב שתירשמו, אחרת לא נוכל לשלם לכם עבור חודש אפריל
    .

    תשלום מקדמה בסך 2,000 ₪

    אנחנו עובדים בקצב מטורף כדי לשלם לכם את דמי האבטלה לפני חג הפסח. מי שבדיקת התביעה שלו לא הסתיימה, אנחנו נשלם לו מקדמה בסך 2,000 ₪ על חשבון דמי האבטלה שלו, ומיד עם סיום הטיפול ישולמו שאר דמי האבטלה

    קיצור תקופת האכשרה

    זו בשורה של ממש, חלק מהמובטלים שבעבר לא היו זכאים לדמי אבטלה, יוכלו לקבל קצבה בזמן המשבר הנוכחי

    אם הוציאו אתכם לחל"ת או פיטרו אתכם לאחר ה-1.3.20, ויש לכם לפחות 6 חודשי עבודה ב-18 החודשים האחרונים, תוכלו להיות זכאים לדמי אבטלה.

    שימו לב, אם יש לכם רק 6 חודשי עבודה תוכלו לקבל דמי אבטלה למשך מחצית מימי האבטלה לעומת מי שצבר 12 חודשי עבודה. לדוגמה, אם מי שיש לו 12 חודשי עבודה זכאי ל-100 ימי אבטלה, מי שיש לו 6 חודשים יהיה זכאי ל-50 יום.

    חצי מתקופת העבודה = חצי מימי האבטלה.

    אז מה אתם צריכים לעשות? להירשם באתר שירות התעסוקה ולהגיש לביטוח לאומי תביעה לדמי אבטלה באתר האינטרנט.

    תוספת ימי אבטלה

    מובטלים, אם נגמרו לכם ימי האבטלה לאחר ה-1.3.20, אנו נאריך לכם את תקופת הזכאות לדמי אבטלה אוטומטית עד ליום ה-30.4.20.

    שימו לב, ההארכה האוטומטית רק למי שלא סיימו את שנת האבטלה שלהם (שנה מהיום בו התייצבתם לראשונה בשירות התעסוקה). אם הסתיימה שנת האבטלה אתם צריכים להגיש תביעה חדשה לדמי אבטלה.

    הערה חשובה
    אנו בתקופה של אי וודאות, ההנחיות וההודעות מתעדכנות בתכיפות גבוהה. לפיכך, שימו לב לתאריך העדכון לעיל ועקבו אחר הודעות ההמשך באתר הרשמי של המוסד לביטוח לאומי.

    מקווה שהייתי לעזר, אם צריך משהו נוסף - אני כאן.

    בברכה,

    סיגלית שאלתיאל, עו"ד
    מנהלת פורום ביטוח לאומי

    בן יהודה 13, ירושלים
    טל: 02-6221737; מייל: s.shaltiel@gmail.com

    • דמי אבטלה- בזמן חלת
      אסנת | 29/03/2020 22:47

      שלום.  כתבתם פה שגם מי שסיים את האבטלה ביטוח לאומי מאריך לו עד ל-30.4.      אני בחלת מ15.3 ממקום עבודה שעבדתי בו 3 חודשים.  בחלת עד 15.5. נרשמתי בלשכת התעסוקה וכשניסיתי להירשם בביטוח לאומי נאמר לי שיש חי תביעה פתוחה עד 30.4.     הרי הבנתי שהוציא הנחיה לתת אבטלה גם לכאלה שגמרו את ימי האבטלה שלהם ומאריכים עד ל30.4.    ביטוח לאומי כתבו לי שאני לא זכאית שכן ניצלתי את ימי האבטלה.     אשמח לתשובה דחופה!!! תודה

      • דמי אבטלה בזמן החל"ת בשל הקרונה.
        אורנה | 30/03/2020 11:12

         שלום לך,

        אם טרם חלפה שנת האבטלה, אין צורך להגיש תביעה לדמי אבטלה.

        הזכויות באבטלה נשמרות לשנה, מהאחד בחודש בו נרשמים לראשונה בשירות התעסוקה.

        דמי האבטלה, ישולמו בחודש מרץ ואפריל,
        למי שסיים את מכסת הימים, לפי התביעה הקודמת ודמי האבטלה.

        בברכה.

      • דמי אבטלה בשל משבר הקורונה
        אורנה | 15/04/2020 11:41

         שוב שלום לך,

        מוסיפה עוד... הזכאות לתשלום עד 30.4

        הינה למי שסיים את מכסת הימים, החל מ-1.3.2020 ואילך.

        ראי מתוך דמי אבטלה בשל משבר הקורונה - כל המידע
        ..."שימו לב

        • מי שנגמרו לו ימי האבטלה לאחר ה-1.3.20 - נאריך לו באופן אוטומטי את תשלום דמי אבטלה עד ל- 30.4.20, כל עוד לא הסתיימה לו שנת האבטלה."

        מי שאינו זכאי לדמי אבטלה, יוכל לבקש הבטחת הכנסה.

        בברכה וחג שמח.