תמ"א 38: הפסקת הליכים בעקבות הקורונה

  • הפסקת הליכים בעקבות מגפת הקורונה - תמא 38
    צבי | 19/03/2020 14:24

    היינו אמורים לקבל את הדירה עוד חצי שנה. בינתיים הכול הופסק עקב הקורונה, ואנחנו גם לא מצליחים להשיג את הקבלן. אם מסירת הדירה תתעכב בגלל הקורונה, האם הקבלן מחויב להעביר לנו פיצוי חודשי?

    • תמ"א 38: הפסקת הליכים בעקבות הקורונה
      עו"ד אילן הלוי | 24/03/2020 16:06

      צבי שלום,

      לרוב קיים בהסכמי מכר סעיף של דחית מועדים עקב קיומו של כוח עליון. אני מניח כי זה המצב גם בהסכם עליו אתה חתום.

      כרגע לפחות ענף הבניה הוחרג מנושא הסגר. אבל ברור כי קיימות בעיות של מחסור בכוח אדם ובעבודות אצל ספקים.

      לכן בוודאות היזם יטען כי מדובר בכוח עליון ובנסיבות שבעטין אין הוא מחויב בתשלום הפיצוי החודשי.

      בנוסף צריך לבדוק האם היה נגרם איחור גם ללא המצב הנוכחי, כלומר- יכול להיות שהקבלן היה מאחר בביצוע בלי קשר לקורונה.

      כך שאני לא יודע לתת לך לגבי זה תשובה חד משמעית. אני מניח כי על כך יהיה ויכוח בינכם וככל ולא יוסדר העניין בהסכמה תגישו תביעה כנגדו.

       קחו בחשבון כי לפי החוק הוא יכול לאחר בעד 60 יום ללא פיצוי וכי יתכן וביקשתם שינויים בדירה והוא החתים אותכם על דחית מועדים.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com