כיצד ניתן לנקוט בהליכים נגד חייבת משתמטת?

  • מצב מורכב בהוצאה לפועל
    שקד | 11/02/2020 13:24

    שלום אני הזוכה , התיק בהוצאה לפועל כנגד החייבת פתוח 3 שנים

    החייבת מעולם לא טרחה להגיע להוצאה לפועל ולהגיב ,רק אחרי שנה וחצי כדי לבטל עיקול רכב

    החייבת מתייעצת עם חברה עורכת דין כדי למשוך זמן - היא ביקשה שיכירו בה בתור מוגבלת אמצעים כדי לעכב עיקולים ולמשוך זמן לבקשת פשיטת רגל .

    החייבת מעולם לא הגיעה לדיון ,החייבת מתעלמת גם בצו איחוד לשלם את מה שהרשמת פסקה , החייבת לא הגיעה לחקירת יכולת וכן תיק האיחוד מפוזר .

    יש כאן מקרה של חייבת שעושה מה שהיא רוצה - עיקול משכורת עשינו והמעסיקה התעלמה ,החייבת גרה שנה שעברה בשכירות בפנטהאוז ,יוצאת מידיי יומיים למועדונים ,מבלה בעוד שהיא טוענת לרשמת שהיא בדיכאון בבית .אין התקדמות ויש זלזול בתיק .

    החייבת עשתה פשיטת רגל וקיבלה הפטר בשנת 2017 .והיא צברה חובות שוב אחרי ההפטר בהם אני נמצא עם עוד אנשים שהיא חייבת להם כספים - היא שואפת לקבל הפטר פעם שניה תוך כדי זלזול התעלמות מוחלטת מהחלטת שופט ורשמת . מה ניתן לעשות ? החייבת נעלמה וגרה בדירה שלא יוכלו למצוא , החייבת מוציאה את כל הקצבות ביום שהיא מקבלת ומשאירה חשבון על 0 בכוונה כדי שלא יהיה מה לתפוס . האם המקרה זה הולך להגיע לבית משפט השלום ? איך מתנהלים במצב הזה ? החייבת מוגדרת משתמטת - מבלה ומושכת זמן - אבל אין שום התקדמות מבחינת תשלומים.

    • כיצד ניתן לנקוט בהליכים נגד חייבת משתמטת?
      עו"ד נילי רובינוב | 13/02/2020 09:37

      שלום וברכה, שאלתך מורכבת ממספר רב של נתונים ולגבי כל אחד מהם ניתן לבצע משהו- החל מהגשת בקשה לזימון המעסיקה לחקירה ועד לביטול הליך הפשר החדש לאחר הצגת הוכחות לבעל התפקיד ולבית המשפט אודות התנהלות החייבת. אני ממליצה לך בחום לפנות לקבלת ייעוץ משפטי.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטת רגל והוצאה לפועל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com