האם יש זכות יוצרים ב'טיפים' עסקיים?

  • גניבת רעיונות מייעוץ עסקי
    אמיר | 07/11/2019 17:49

    שלום, אני מעביר שירותי ייעוץ לגופים עסקיים. לאחרונה הגיעה אלי לפגישה אדם שגם התחיל לעבוד בתחום. הוא כמובן שילם לי על הפגישת ייעוץ. אבל אז הוא הלך והשתמש בטיפים שנתתי לו. האם זה חוקי? דברים שהוא גילה שאני עושה בעצמי... כלומר טיפים וטכניקות שאני הגיתי ושמורים רק לי.

    • האם יש זכות יוצרים ב'טיפים' עסקיים?
      עו"ד אפי אהרונוב | 12/11/2019 18:05

      אמיר שלום,

      דיני הקניין הרוחני יוצרים מונופול על אלמנטים שנכנסים לגדר אחת מזכויות הקניין הרוחני. ההנחה היא שמארג הזכויות הללו, כפי שהתגבש בחקיקה, יוצר את האיזון הראוי בין זכויות יוצרים/ממציאים לבין הציבור.

      'טיפ' עסקי הוא בגדר רעיון ועל רעיונות אין זכויות יוצרים וככל שאינם המצאה טכנולוגית אז גם לא ניתן לרשום עליו פטנט. באם מדובר באגד כתוב (או מקובע בדרך אחרת) של רעיונות יתכן שניתן לטעון שמדובר בלקט של רעיונות שמוגן בזכות יוצרים.  באם מדובר ב'טיפים' סודיים אז ניתן לטעון שמדובר בסוד מסחרי (לצורך כך יש להוכיח שאכן מדובר בתוכן שנשמר בסודיות ושאינו גלוי על פניו).

      במקרים מסוג זה כדאי להסדיר את מערכת היחסים באופן חוזי ומראש.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      בצלאל 1, בית יעקב, רמת גן
      טל':03-5057171; מייל: info@ea-law.co.il