היי אייל

  • דרושים בדחיפות ראשי תיבות לדיון במחוזי בהרכב של יחיד...
    אייל | 26/03/2008 17:02

    מה המצב חברים? אין מצב שאני מצליח לזכור את כל העבירות המיוחדות שלמרות שעונשן הוא 10 שנים ומעלה, המחוזי ידון בהם בהרכב של אחד ואני לא מצליח להרכיב ראשי תיבות נורמליים להם. האם מישהו הצליח לבנות ראשי תיבות שקל לזכור? אני אשמח אם תוכלו לשתף אותנו.

    • היי אייל
      נעמה | 26/03/2008 17:18

      למחשבות בהרצאות הכוונה באינטרנט היה סיפור קצר ודבילי על זה שלי עזר לזכור. משהו על כנופיית פשע מאורגן (פשע מאורגן) מסוממים (סמים) שיושבים בים ומלבינים כסף (הלבנת הון) ואז בא פקיד מכס על סירה והם יורים עליו בנסיון לסייע לו להתאבד... טוב זה באמת ממש דבילי, וזה מה שאני זוכרת מהקריאה הראשונה, עוד לא הגעתי לזה בקריאה השניה ולא ניסיתי ממש לשנן, ככה שאני מקווה שאני לא מטעה אף אחד. אבל אם אתה ממש נואש אתה יכול לבדוק בהרצאת הכוונה מה הסיפור המלא :-)

      • לנעמה...
        ליה | 26/03/2008 18:22

        איפה באתר מחשבות נמצאות הרצאות ההכוונה???חיפשתי ולא מצאתי???

        • לליה
          נעמה | 26/03/2008 18:31

          בכדי לפתוח את הרצאות ההכוונה את נכנסת לסביבת הלימוד של המאמנ"ט (איפה שעשית את תרגול האמצע). מצד ימין למטה את לוחצת על הרצאות הכוונה ובוחרת בנושא שאת רוצה לשמוע. יש שם כמה דקות הרצאה על כל נושא.

        • ליה, גל ואני ענינו לשאלתך אתמול - זה עבר לעמוד הקודם  לת
          אייל | 26/03/2008 18:33

          • לאייל ולגל..
            ליה | 26/03/2008 19:03

            תודה רבה אייל שהפנית צומת לבי, תודה שאתם תמיד עונים לשאלות שלי..מאוד מעריכה את זה.. לנעמה..גם רציתי להגיד לך תודה על ההתיחסות שלך לשאלות שלי ועל הקדשת זמן מצידך.. בהצלחה לכולכם..

      • תודה נעמה...
        אייל | 26/03/2008 18:32

        אני יותר בקטע של ראשי תיבות מאשר סיפורים, אבל כשקראתי את הסיפור פה שכתבת זה היה נשמע לי מגניב :-) נכנסתי להרצאה במחשבות וזה קצת איכזב. תודה בכל מקרה :-)

        • לאייל ולכל המעוניין
          גל | 26/03/2008 18:43

          קצת קשה לזכור מתי בית משפט המחוזי ידון בדן יחיד בעבירות חמורות באמצעות ראשי תיבות, לכן המצאתי סיפורים, קצת מזעזעים, אבל אין ברירה מדובר בעבירות חמורות... 1. חטיפה, חבלה, הריגה- דני גרוש מרונית ולהם ילדה בת שנתיים . יום אחד דני הלך לטייל לבדו בגן ציבורי שבשכונתו. לפתע ראה את המטפלת עם ילדתו בגינה. דני חטף מידיה של המטפלת את ילדתו והחל לרוץ. תוך כדי ריצתו נתקל דני באישה זקנה שהפריעה לו בריצתו ,כיוון שצעדה לאט וחסמה לו את המעבר, דני הפיל את הזקנה על הרצפה וגרם לה לחבלה חמורה בראשה. ראובן שראה את המתרחש מרחוק, התקרב למקום ותפס את דני. דני שהחזיק בידו אולר, בלי לחשוב פעמיים הרג את ראובן. 2. גניבה בידי עובד ציבור ושוד משה, עובד ציבור, נקלע למצב כלכלי קשה מאוד, הוא לא ידע איך יוכל להמשיך ולדאוג למחיית משפחתו. משה החליט לבצע שוד בבנק השכונתי. משה שאין ברשותו מכונית , גנב את המכונית שחנתה בחנייה ברחוב שבו הוא גר וחנה בסמוך לבנק. משה נכנס לבנק ותוך שניות צעק בקול זה שוד..וביצע את השוד ונס כל עוד נפשו בו מהבנק... 3. פקודת הסמים המסוכנים, חוק איסור הלבנת הון וחוק מאבק בארגוני פשע- נעמה כתבה לך דו'. אני זוכרת את פקודת הסמים המסוכנים וחוק מאבק בארגוני פשע לפי ראשי התיבות- מ"פ (שמזכיר לי מפיונר) מ- חוק מאבק בארגוני פשע פ- פקודת הסמים המסוכנים. 4. חוק אסור הלבנת הון וחוק הבחירות לכנסת - ניתן לזכור זאת ע"י ראשי התיבות א"ב. התחלת סדר האותיות :א' ב ' א- חוק איסור הלבנת הון ב- חוק הבחירות לכנסת

          • בנוגע לחבלה- לא לשכוח שמדובר על חבלה בנסיבות מחמירות.  לת
            גל | 26/03/2008 18:45

            • אני זוכר...
              אייל | 26/03/2008 20:11

              תודה גל. אני זוכר את עניין הסמים המסוכנים, משום שגם כך קיימת סמכות שבימ"ש שלום ידון בהם (אם הורה פרקליט המדינה או מחוז). אז אם קיימת סמכות ששלום ידון בהם, למה שלא ידונו בהם במחוזי בדן יחיד כמו בשלום? ואת הלבנת ההון אני זוכר כי זו עוד הוכחה שיש קשר בין שלטון להון. העשירים האלה קמבנו לעצמם שופט יחיד :-)

    • ראשי תיבות
      נעמה | 26/03/2008 19:23

      אולי זה יעזור - חשבתי על ראשי תיבות טפשיים משהו: החשב גנב סחלב לבן מאוד ה-הריגה, הדחה ח-חטיפה ש-שוד ב-בחירות לכנסת גנב - גניבה בידי עובד ציבור ס-סמים חלב- חבלה בנסיבות מחמירות לבן- הלבנת הון מ-מכס א-ארגון פשיעה וד- ודואר בכל מקרה, עכשיו אני זוכרת די טוב את העבירות אז תודה אייל על האתגר :-)

      • יפה נעמה :-)  לת
        גל | 26/03/2008 19:28

      • תודה לך :-)
        אייל | 26/03/2008 19:51

        שמתי לב שהחלטת להכניס לכאן גם עבירות ש"מחשבות" לא רואה לנכון לציין בספרי הלימוד (ראי בכרך השלישי בעמוד 15). יש סיבה מיוחדת שבגללה החלטת לזכור את העבירות האלו או שזה סתם נכנס הסתדר לך טוב עם הראשי תיבות שעשית.

        • אין סיבה מיוחדת...
          נעמה | 26/03/2008 20:10

          פשוט כי זה מפורסם פה ואולי מישהו יסתמך על זה, לא רציתי להכשיל אף אחד אז ניסיתי להכניס כל מה שיש :-)

      • לאייל
        גל | 26/03/2008 20:08

        היי אייל, אמנם הפנת את השאלה לנעמה, אך יש לי תשובה, למרות שאני לא לומדת עם מחשבות. נעמה כתבה את ראשי התיבות בהסתמך על התוספת הראשונה לחוק בתי המשפט. הדיון בבימ"ש המחוזי בעבירות הכתובות בתוספת הראשונה לחוק בתי המשפט הוא בדן יחיד.

        • עבירות הכתובות בתוספת הראשונה- חלק א'- לחוק בתי המשפט.  לת
          גל | 26/03/2008 20:12

        • אני יודע שעבירות המנויות בתוספת הנ"ל הן העבירות שידונו במחוזי בדן יחיד...
          אייל | 26/03/2008 20:15

          אבל מחשבות לא ראו לציין בספר הלימוד שלהם את כל ההוראות הללו אלא בחרו רק חלק מהן (כנראה אלו שנראה להם מספיק חשוב שנזכור). אז רציתי לדעת למה נעמה החליטה להוסיף לרשימה הזו עוד עבירות שמחשבות לא ציינו... תודה בכל אופן :-)

          • לאייל
            גל | 26/03/2008 20:24

            כנראה שבאמת חברת מחשבות החליטה לציין בספריה את העבירות שנראות לה כחשובות ביותר לזכור.. אבל אנו צריכים לדעת ולזכור גם את שאר העבירות, שכן יתכן שנשאל על עבירה שלא צוינה בספר הלימוד, אך כתובה בחוק. העיקר שעכשו אנו מודעים גם לשאר העבירות :-)