לליה

  • שלא תגידו שהיום לא שאלתי..
    ליה | 25/03/2008 21:53

    בתביעה ממוכנת ותביעה אלקטרונית.. האם הכוונה בממוכנת לתביעה שמוגשת למשל בפקס??? ובאלקטרונית הכוונה דרך האי-מייל?? ומה למשל חתימה אלקטרונית?? האם הקרש הזו שעליה חותמים בבנק שפותחים חשבון??? לא נתקלתי בדבר כזה בהתמחות..אשמח אם תתנו דוגמאות

    • לליה
      גל | 26/03/2008 12:35

      היי ליה, תובענה ממוכנת- 1. הליך שבו נשלחת התובענה לבימ"ש באמצעי אלקטרוני (תקשורת בין מחשבים). הליך זה מאפשר לגופים כלכליים גדולים לחסוך את העלויות בפתיחת תיק פיסי בבית משפט. 2. תובע רשאי להגיש תובענה ממוכנת בהתקיים כל אלה: א. התובענה היא בסמכותו של בימ"ש שלום. ב. נתקיים אחד מאלה: התובענה בסדר דין מקוצר או התובענה אינה סדר דין מקוצר, אך ניתן להגישה בסדר דין מקוצר אילו רצה בכך התובע (סכום קצוב, ראיה בכתב וכו'). 3. א.תובענה ממוכנת תוגש אך ורק בידי תובע שקיבל אישור מאת מנהל בתי המשפט המתיר לו להגיש תובענות ממכונות. ב.מנהל בתי המשפט ייתן אישור להגיש תובענה ממכונת רק אם נתקיימו כל אלה: (1) התובענה ממוכנת נסמכת על רשומה מוסדית. (2) הוגשו לפחות 10 תביעות הכשירות להתברר כתובענה ממוכנת בשנה שלפני הגשת הבקשה. ג. לבקשה לאישור ההגשה יש לצרף את המסמכים הבאים: (1) התחייבות המבקש לשלוח לנתבעים התראה על הגשת תביעה ממוכנת 30 ימים לפחות לפני הגשתה. (2) הרשאה לחיוב חשבון הבנק של המבקש בתשלומים לבית משפט. (3) התחייבות לשמור את המסמכים שעליהם נסמכת התובענה הממוכנת. ד. מנהל בתי המשפט רשאי לסרב לתת אישור הגשה. חשוב לזכור שתובענה ממוכנת תיפתח בהגשת כתב תביעה לבימ"ש באופן ממוכן, בנוסח שאישר מנהל בתי המשפט . בשלב זה אין לצרף לתובענה הממוכנת את המסמכים או החשבונות המובאים לראיה וכן לא תצורף הזמנה לדין. רק לאחר שקיבל התובע אישור ממוכן על הגשת התובענה, עליו להמציא לנתבע את כתב התביעה, לרבות המסמכים או החשבונות המובאים לראיה, וכן התראה והזמנה לדין. תובענה אלקטרונית - היא תובענה המהווה מסר אלקטרוני ואשר נשלחת בדואר אלקטרוני. לכל תובענה אלקטרונית תוצמד חתימה אלקטרונית מאושרת. חתימה אלקטרונית מאושרת זו חתימה שאושרה ע"י גורם מאשר שבדק אותה והנפיק תעודה אלקטרונית בדבר אמצעי אימות החתימה. באמצעות החתימה האלקטרונית ניתן לעמוד על זהותו של שולח מסר אלקטרוני, לאמת את זמן המשלוח ולהבטיח כי לא נעשו בו שינויים מעת שליחתו. חשוב לזכור כי בבימ"ש לתביעות קטנות ניתן להגיש כתבי בי-דין אלקטרוני החתום בחתימה אלקטרונית שאינה מאושרת. כתבתי את עיקרי הדברים, ישנם דברים נוספים שאנו צריכים לדעת בנושא זה הכתובים בחוק, בתקסד"א וכמובן בספרי הלימוד.

      • חבל שלא ראיתי שכבר ענית  לת
        אייל | 26/03/2008 12:54

        • לאייל
          גל | 26/03/2008 16:14

          כל הסבר מתקבל בברכה :-)

    • תביעות אלקטרוניות וממוכנות
      אייל | 26/03/2008 12:45

      היי ליה, בגדול שני סוג התביעות מוגשות באמצעות תקשורת מחשבית. תביעה ממוכנת היא תביעה שרק גוף שאושר לו (ע"י מנהל בתי המשפט) רשאי להגיש אותה (התנאים לאישור רשומים בספרים ולא אחזור עליהם). בגדול מדובר בגופים שמגישים כמות גדולה מאוד של תביעות בשנה, ובתביעות העומדות בקריטריונים של תביעה בסדר דין מקוצר. תביעה אלקטרונית היא תביעה שמוגשת באמצעות דואר אלקטרוני והיא יכולה להיות מוגשת על ידי כל אדם. אלא שניתן להגיש תביעה אלקטרונית רק בבתי משפט שניתן אישור לכך, ולפי הידוע לי, טרם ניתן אישור לכך. ככל הנראה, בקרוב יתירו הגשת תביעות אלקטרונית בבית המשפט המחוזי בפ"ת. הערה: כמובן שכל הדברים שנאמרו כאן הם בגדול מבלי להכנס לכל התנאים השונים שכתובים בספרי הלימוד גם כך.