לילה טוב ליה....

  • יש לי שאלה..
    ליה | 24/03/2008 23:20

    האם כאשר העביר בימ"ש דיון למקום אחר מחוסר סמכות( ס' 79), יהיה אפשר שוב כשהדיון כבר בבימ"ש הנעבר, לבקש מנשיא העליון להעביר עוד פעם למקום אחר (ס' 78)??? או שהדבר אפשרי רק כאשר ההחלטה בבקשה להעביר מחוסר סמכות נדחתה, ואז ניתן לנסות את מזלנו בהגשת בקשה לפי ס' 78, דהיינו מנשיא העליון???

    • לילה טוב ליה....
      אייל | 24/03/2008 23:57

      שורה תחתונה: בין אם בית המשפט העביר דיון מכוח סעיף 79 ובין אם דחה בקשה להעברת דיון מכוח סעיף 79, ניתן יהיה להעביר את הדיון מכוח סעיף 78. להלן ההסבר המפורט: הכלל "לא יעבירונו עוד" של סעיף 79 חל רק כאשר הדיון הועבר לבית משפט אחר. דהיינו, כאשר ביהמ"ש דחה בקשה להעברת דיון מכוח סעיף 79 הכלל "לא יעבירנו עוד" כלל לא נכנס לתחולתו ואין בעיה להעביר את הדיון מכל סיבה שהיא... במידה וביהמ"ש נעתר לבקשה והעביר את הדיון לבית משפט אחר מכוח סעיף 79, לא יהיה ניתן להעביר את הדיון לבית משפט אחר, למעט העברת דיון מכוח סעיף 78.

      • תודה אייל..לילה טוב גם לך  לת
        ליה | 25/03/2008 00:35

    • תשובה
      המנוסה | 25/03/2008 00:07

      הכלל של "לא יעבירנו עוד" קבוע בסעיף 79(ב) לחוק בתי המשפט ולשונו היא: "בית המשפט או בית הדין שאליו הועבר ענין כאמור, לא יעבירנו עוד." הכאמור מתיחס לאמור בסעיף (א) בו ניתנת סמכות לבימ"ש שמצא שהענין שהובא בפניו אינו בסמכותו העניינית ו/או המקומית להעבירו לביהמ"ש המוסמך. אין בכל האמור לעיל כדי לפגוע בסמכות הנתונה בסעיף 78 לנשיא ביהמ"ש העליון או המשנה לנשיא, להורות שענין שהובא או שיש להביאו בפני בית משפט מחוזי או שלום יהיה נידון בבימ"ש של אותה דרגה במקום אחר. אם לאחר תחילת הדיון נדרשת הסכמתת השופט שהחל לדון. לתומת לב סע' 79 העברה גם עניינית וגם מקומית לעומת סע' 78 שההעברה היא רק מקומית ולא עניינית.

      • לאור תשובתו של אייל תשובתי מיותרת.  לת
        המנוסה | 25/03/2008 00:09

        • תודה המנוסה..התשובות שלך מאוד עוזרות לי..ממש תודה  לת
          ליה | 25/03/2008 00:40